Εθελοντές στα μονοπάτια του Καστελόριζου

Εθελοντές στα μονοπάτια  του Καστελόριζου

Εθελοντές στα μονοπάτια του Καστελόριζου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 554 ΦΟΡΕΣ

Η Φυσιολατρική κίνηση Βριλησσός διοργανώνει φέτος, όπως και κάθε χρόνο εδώ και 14 χρόνια, εθελοντικό καθαρισμό μονοπατιών. Αυτή τη φορά η εργασία αφορά μονοπάτια στο ακριτικό Καστελόριζο από τις 17 εώς τις 31 Αυγούστου.

Το έργο εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα σύνορα» http://beyond­theborders­.gr/ που διοργανώνει το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ (υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΕΞ και του Δήμου Μεγίστης).

Οι 30 εθελοντές θα αναδείξουν κομμάτια ιστορικού, φυσιολατρικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος που διαθέτει πλούσια το νησί, ενώνοντας με πολιτιστικά μονοπάτια αρχαία πατητήρια, τάφους, Ιταλικά οχυρά, φρούρια και βίγλες (παρατηρητήρια). Όλη αυτή η προσπάθεια σηματοδοτείται και καταγράφεται ηλεκτρονικά σε ειδικές σελίδες ψηφιακής καταγραφής για να είναι στη διάθεση κάθε μελλοντικού πεζοπόρου. Έτσι το νησί γίνεται πεζοπορικός προορισμός - προέκταση της μικρασιατικής «Λυκίας Οδού».

Η εθελοντική εργασία στα μονοπάτια ξεκίνησε για τον Βριλησσό το 2005 στην Ικαρία και συνεχίστηκε με συνέπεια κάθε χρονιά μέχρι και σήμερα. Από το 2005 οι εθελοντές του συλλόγου έχουν καθαρίσει, σηματοδοτήσει και αναπαλαιώσει μονοπάτια στην Ικαρία (3 συνεχόμενες χρονιές) Κάρπαθο, Πάρο, Λέσβο, Νάξο, Σκιάθο, ανατολικό Ζαγόρι, Πήλιο, Κέρκυρα, Ρόδο, Φούρνους Ικαρίας και Θύμαινα. Στις εθελοντικές δράσεις του συλλόγου συμμετέχουν εθελοντές όλων των ηλικιών από όλη την χώρα και αρκετές φορές από το εξωτερικό.

Η διαμονή θα είναι κοινοβιακή και όπως πάντα θα λειτουργήσει συλλογική κουζίνα

Ο Βριλησσός ευχαριστεί το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών για την πρόσκληση, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον αντιπεριφερειάρχη Ναυτιλίας κ. Γιάννη Μαργαρίτη,την εταιρεία Blue Star Ferries για τη στήριξή τους, το Δήμο Μεγίστης για τη φιλοξενία και τους επαγγελματίες του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του φεστιβάλ για στήριξή τους στην ομάδα. Επίσης ευχαριστεί τους κατοίκους, φορείς και επαγγελματίες που στηρίζουν την προσπάθεια και ελπίζει να βρει γόνιμο έδαφος στους κατοίκους, του νησιού, ειδικά στα νέα παιδιά, που θα βρουν ένα παραπάνω λόγο να αγαπήσουν τον τόπο τους.

Ευπρόσδεκτη η συμμετοχή μόνιμων κατοίκων και Καστελοριζιών της διασποράς ή επισκεπτών στο έργο του συλλόγου.

Αρχηγοί της εθελοντικής εργασίας είναι ο Διαμαντής Παπαδόπουλος και η Δήμητρα Μαζαράκη.

Διαβάστε ακόμη

"Μαθαίνω να παίζω -Μαθαίνω να ζω στο Καστελλόριζο"

Στο Καστελλόριζο η Ολυμπιακή Φλόγα - Φωτογραφίες

Το 8ο BEYOND BORDERS ταξιδεύει στην Αθήνα!

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

Στο Καστελλόριζο οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου

«Τουρκικό» βάφτισε το Καστελλόριζο η Sun και το έκανε… ελληνικό μετά τις αντιδράσεις

Πανταζής Χούλης: Ο Έλληνας που έφτιαξε το Μουσείo των γρίφων στο Καστελλόριζο

Διορισμός αντιδημάρχων στον δήμο Μεγίστης