Σήμερα η πεζοπορία στο Ασκληπιείο

«Η ξαφνική απώλεια συγχωριανού μας και η κηδεία του, είναι ο λόγος της μεταφοράς της δράσης “Πεζοπορία στη Ροδίτικη φύση”, σήμερα, Κυριακή 12 Αυγούστου. Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή που περιγράφουμε και θα χαρούμε την εξοχή και το ηλιοβασίλεμα. Συμπαραστεκόμαστε στην οικογένειά του και την οδύνη της. Ζητάμε την κατανόησή σας, και σας περιμένουμε από όλο το νησί, ντόπιους και Απόδημους Ρόδιους. Να είστε καλά!», αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Η δράση με τους μικρούς κηπουρούς του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε χθες στις 17.30 στην πλατεία Ασκληπιείου.

Στο πλαίσιο της δράσης «Αντάμωμα στο Ασκληπιείο» οργανώνεται ο περίπατος στη Ροδίτικη φύση με τα βότανα, τα φυτά, τα ξωκκλήσια, το κάστρο, το ηλιοβασίλεμα.  Συνδιοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Ασκληπιείου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τμήμα Τουρισμού, Πολιτισμού, το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου, το Γραφείο Αποδήμων Ροδίων της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου, σήμερα στις 17.30, με συγκέντρωση στην πλατεία Ασκληπιείου. 


Αρχικά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου θα γνώρισαν τα αρωματικά και φύτευσαν τα παρτέρια στην πλατεία του Ασκληπιείου. Η ενέργεια ήταν πρωτοβουλία του Περιφερειακού Φυτωρίου Νοτίου Αιγαίου με σκοπό να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα αρωματικά και τα βότανα της ελληνικής γης, τα πολύτιμα στοιχεία που δίνουν στον οργανισμό, την παρουσία τους στο καθημερινό φαγητό. Επίσης καλλώπισαν τα παρτέρια, φυτεύοντας φυτά τα οποία θα είναι πλέον κάτω από τη φροντίδα τους.  Καθοδηγητής τους ήταν ο διευθυντής του φυτωρίου κ. Νίκος Ρένεσης. Χορηγός στη δράση αυτή είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια. 

Λίγα λόγια για το περπάτημα:
Είναι ανοικτό σε όλο τον κόσμο και προσκαλεί τους Ροδίους και τους Απόδημους Ροδίους να συμμετέχουν σε μια χαρούμενη πορεία στις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας, η οποία θα ξεκινήσει από την πλατεία του Ασκληπιείου μέχρι το Κάστρο του Ασκληπιείου είναι συνολικά  5,5 χλμ. Ο χρόνος της πορείας υπολογίζεται το μέγιστο στις 2:30 ώρες με κατάληξη στο Κάστρο όπου οι πεζοπόροι θα απολαύσουν το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από ψηλά. Από εκεί έως το πνευματικό κέντρο θα διανυθεί μια απόσταση 500 μ. (ώρα προσέλευσης στο αμφιθέατρο  υπολογίζεται στις 8:45 έως 21:00) και θα γίνει η υποδοχή των πεζοπόρων με κεράσματα και μουσική. Η Αφεντούλα Ραζέλη και ο Στάθης Ραφτόπουλος στις "γειτονιές του φεγγαριού", τραγουδούν τραγούδια καταξιωμένων  Ελλήνων συνθετών. Χορηγοί της εκδήλωσης: H Hotels, Blue Bay Group of Hotels, Καρελλάς Εμμανουήλ.


ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Η διαδρομή ξεκινά από το Ασκληπιείο και ανηφορίζει δυτικά στη θέση Χέρισα. Περνά έναν λόφο από μονοπάτι (υψομ. διαφοράς 80 μ.) φτάνοντας στην κορυφή του λόφου με θέα, κατηφορίζει βόρειο - δυτικά προς την περιοχή Κουναρά. Σε 30 λεπτά συναντά το χωματόδρομο που οδηγεί βορειοανατολικά σε δυο μεγάλες αχλαδιές (2.8 χλμ.) όπου οι πεζοπόροι θα έχουν την δυνατότητα να κόψουν αχλάδια και να πιούν νερό, το οποίο θα μοιράσει ο σύλλογος. Από εκεί συνεχίζει η πορεία νοτιοδυτικά προς το κάστρο του Ασκληπιείου περνώντας από τα μοναστήρια  Αροσαλή (Ζωοδόχου Πηγής) και του Αγίου Ζαχαρία φθάνοντας στο κάστρο από μονοπάτι.