Κρουαζιερόπλοια με Κινέζους τουρίστες τον χειμώνα στη Ρόδο

Κρουαζιερόπλοια με Κινέζους τουρίστες τον χειμώνα στη Ρόδο

Κρουαζιερόπλοια με Κινέζους τουρίστες τον χειμώνα στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1405 ΦΟΡΕΣ

Ερώτηση στη Βουλή για τους Κινέζους επισκέπτες κρουαζιερόπλοιων που θα εκτελούν χειμερινά δρομολόγια στη Ρόδο, κατέθεσε ο βουλευτής κ. Μ. Κόνσολας.

Η ερώτηση απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών και αναφέρονται σ’ αυτήν τα εξής:
“Κύριε υπουργέ,

Με δεδομένο ότι και το 2018 είναι μια κακή χρονιά για την ελληνική κρουαζιέρα, η χώρα μας έχει ανάγκη από κάθε νέα προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου. Ιδιαίτερα όταν αυτή προγραμματίζεται για τη χειμερινή περίοδο.
Μια τέτοια προοπτική αναδεικνύεται από τις τριήμερες κρουαζιέρες που ξεκινούν τον Ιανουάριο με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό τη Ρόδο και με επιβάτες Κινέζους τουρίστες.

Οι προσεγγίσεις στη Ρόδο θα είναι δύο φορές την εβδομάδα με διανυκτέρευση, κάτι που σημαίνει σημαντικά έσοδα για την τοπική οικονομία, ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο.
Η κινεζική αγορά είναι μια νέα αναδυόμενη αγορά για την κρουαζιέρα, την οποία οφείλει να ανοίξει η χώρα μας διεκδικώντας να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες.
Το μεγάλο πρόβλημα, μέχρι σήμερα, είναι οι διαδικασίες διαβατηριακού ελέγχου που συνήθως είναι χρονοβόρες.

Το υπουργείο οφείλει να εγγυηθεί την επιτάχυνση και την απλοποίηση των διαδικασιών διαβατηριακού ελέγχου για τα συγκεκριμένα δρομολόγια των κρουαζιερόπλοιων με τους Κινέζους τουρίστες στη Ρόδο.
Εφόσον υπάρχουν οι συγκεκριμένες εγγυήσεις από την πλευρά του υπουργείου είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών αλλά και των δρομολογίων
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο κύριος υπουργός

1. Με δεδομένη την προγραμματισμένη προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στη Ρόδο με Κινέζους τουρίστες από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για τη διευκόλυνση και απλοποίηση των διαδικασιών διαβατηριακού ελέγχου για τα συγκεκριμένα δρομολόγια.
Ο ερωτών βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου”.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο