Θα πληρώσει η ΔΕΥΑΡ το χρέος για το νερό

Θα πληρώσει η ΔΕΥΑΡ  το χρέος για το νερό

Θα πληρώσει η ΔΕΥΑΡ το χρέος για το νερό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο

Η πρόθεση της ΔΕΥΑΡ να πληρώσει το ένταλμα προς την Περιφέρεια, για τη χρήση του νερού από το φράγμα Γαδουρά, αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Ως εκ τούτου, από τη Διοίκηση της Επιχείρησης θεωρούν ότι δεν θα υπάρχει λόγος να ασκηθούν τα ένδικα μέσα από πλευράς Περιφέρειας εναντίον της ΔΕΥΑΡ για την εξόφληση του χρέους, καθώς αυτή έχει ήδη δρομολογηθεί.
Ως γνωστόν, το θέμα αυτό έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, και αφορά δύο λογαριασμούς για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2018, με την οφειλή να αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Το θέμα έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα αυτό το διάστημα, με τη ΔΕΥΑΡ, διά του Προέδρου της κ. Αλέξανδρου Μανωλάκη, να διαβεβαιώνει ότι οι όποιες ενστάσεις που υπήρχαν, έχουν θεραπευθεί και ότι η εξόφληση του εντάλματος είναι πλέον θέμα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό.
Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή, έκανε γνωστό ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ως όφειλε εκ του νόμου, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένδικα μέσα για την εξόφληση του εντάλματος. Παράλληλα, διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, άσχετα από αυτό, η υδροδότηση από το φράγμα δεν θα σταματήσει ποτέ.

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, λοιπόν, η ΔΕΥΑΡ αναμένεται να επαναβεβαιώσει την πρόθεσή της να πληρώσει το ένταλμα, κάτι όμως που δεν είχε αρνηθεί ωστόσο η διαδικασία «κολλούσε».
Όπως εξηγεί ο κ. Μανωλάκης, πάντα υπήρχε η πρόθεση για την εξόφληση, ωστόσο επί του εντάλματος είχε διατυπώσει παρατηρήσεις ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, μια και εκ του νόμου έχει το δικαίωμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Επίτροπος να μην υπογράφει το ένταλμα.

Στην αυριανή συνεδρίαση, λοιπόν, θα προσκληθεί και ο Γενικός Διευθυντής για να διατυπώσει τις παρατηρήσεις του, προκειμένου η Διοίκηση να τις εξαλείψει και από εκεί και πέρα θεωρούν ότι θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία για την εξόφληση του εντάλματος. Μετά από αυτό, θεωρούν ότι δεν θα υπάρχει και λόγος για την άσκηση ένδικων μέσων.

Διαβάστε ακόμη

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα

Ενημερωτική δράση της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ενόψει των εορτών του Πάσχα

Με προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου κ. Κολιάδη, ανοίγεται επιτέλους ο δρόμος για την ευρωπαϊκή πορεία του Κολοσσού Η Ηotels Collection

Τα... μποφόρ φύσηξαν ταλαιπωρία και ακυρώσεις πτήσεων στα νησιά μας

Επιστολή του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Στράτου Καρίκη προς τον Πρόεδρο Κυριάκο Κασάπη

Ο Δήμος Ρόδου θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη