Θα πληρώσει η ΔΕΥΑΡ  το χρέος για το νερό

Η πρόθεση της ΔΕΥΑΡ να πληρώσει το ένταλμα προς την Περιφέρεια, για τη χρήση του νερού από το φράγμα Γαδουρά, αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Ως εκ τούτου, από τη Διοίκηση της Επιχείρησης θεωρούν ότι δεν θα υπάρχει λόγος να ασκηθούν τα ένδικα μέσα από πλευράς Περιφέρειας εναντίον της ΔΕΥΑΡ για την εξόφληση του χρέους, καθώς αυτή έχει ήδη δρομολογηθεί.
Ως γνωστόν, το θέμα αυτό έχει προκύψει τους τελευταίους μήνες, με αποκορύφωμα τον τελευταίο ενάμιση μήνα, και αφορά δύο λογαριασμούς για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2017 μέχρι και τις 30 Απριλίου του 2018, με την οφειλή να αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ περίπου.

Το θέμα έρχεται και επανέρχεται στην επικαιρότητα αυτό το διάστημα, με τη ΔΕΥΑΡ, διά του Προέδρου της κ. Αλέξανδρου Μανωλάκη, να διαβεβαιώνει ότι οι όποιες ενστάσεις που υπήρχαν, έχουν θεραπευθεί και ότι η εξόφληση του εντάλματος είναι πλέον θέμα διαδικαστικό και γραφειοκρατικό.
Ωστόσο, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή, έκανε γνωστό ότι η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ως όφειλε εκ του νόμου, αποφάσισε να προχωρήσει σε ένδικα μέσα για την εξόφληση του εντάλματος. Παράλληλα, διαβεβαίωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι, άσχετα από αυτό, η υδροδότηση από το φράγμα δεν θα σταματήσει ποτέ.

Μετά από την παραπάνω εξέλιξη, λοιπόν, η ΔΕΥΑΡ αναμένεται να επαναβεβαιώσει την πρόθεσή της να πληρώσει το ένταλμα, κάτι όμως που δεν είχε αρνηθεί ωστόσο η διαδικασία «κολλούσε».
Όπως εξηγεί ο κ. Μανωλάκης, πάντα υπήρχε η πρόθεση για την εξόφληση, ωστόσο επί του εντάλματος είχε διατυπώσει παρατηρήσεις ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης, μια και εκ του νόμου έχει το δικαίωμα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Επίτροπος να μην υπογράφει το ένταλμα.

Στην αυριανή συνεδρίαση, λοιπόν, θα προσκληθεί και ο Γενικός Διευθυντής για να διατυπώσει τις παρατηρήσεις του, προκειμένου η Διοίκηση να τις εξαλείψει και από εκεί και πέρα θεωρούν ότι θα ξεμπλοκάρει η διαδικασία για την εξόφληση του εντάλματος. Μετά από αυτό, θεωρούν ότι δεν θα υπάρχει και λόγος για την άσκηση ένδικων μέσων.