Νικόλ Κυριακοπούλου: «Το ένιωθα πως μπορώ ν’ ανέβω στο βάθρο…»

Νικόλ Κυριακοπούλου: «Το ένιωθα πως μπορώ ν’ ανέβω στο βάθρο…»

Νικόλ Κυριακοπούλου: «Το ένιωθα πως μπορώ ν’ ανέβω στο βάθρο…»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 141 ΦΟΡΕΣ

Η αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ για την εμπειρία και τον συναγωνισμό με την Κατερίνα Στεφανίδη έως ότου έρθει το μετάλλιο στο Βερολίνο

Εκτός αγωνιστικού χώρου δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν. Εντός κυνήγησαν τον ίδιο στόχο: τη νίκη και τα μεγάλα άλματα.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου είναι δύο αθλήτριες με διαφορετικά βιώματα, διαφορετική πορεία, αλλά με κοινό παρανομαστή την αγάπη τους για το επί κοντώ και την ικανότητά τους να φτάσουν ψηλά.

Αναμφίβολα η Στεφανίδη έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να διαγράψει λαμπρή πορεία και να καθιερωθεί ως η κορυφαία στο αγώνισμα. Χαρακτηρισμοί που προκύπτουν από τα αποτελέσματα και τα χρυσά μετάλλια που τα συνοδεύουν, στις κορυφαίες διοργανώσεις της τελευταίας τριετίας.

Από την άλλη η Κυριακοπούλου είναι δίχως αμφιβολία μία από τις σταθερότερες στο αγώνισμα την τελευταία εξαετία. Με μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και συνεχείς παρουσίες σε τελικούς, δικαίως συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες.

Οι δύο τους συναντήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έναν ακόμη τελικό, στον οποίο η καθεμία είχε τους δικούς της λόγους να κυνηγήσει θέση στο βάθρο των νικητριών.

Η μάχη εξελίχθηκε από νωρίς σε ...οικογενειακό διπλό. Τα δύο κορίτσια δεν κατάφεραν μονάχα να κάνουν το ένα-δύο, αλλά να δείξουν πως καμιά φορά, αυτά που μας χωρίζουν, είναι κοινά με εκείνα που μας ενώνουν. Η κάμερα στη διάρκεια του αγώνα τις έπιασε πολλές φορές να κάνουν "πηγαδάκι", ενώ η μία δε δίστασε να χειροκροτήσει πολλές φορές με ανακούφιση πετυχημένα άλματα της άλλης.

Με έντονα συναισθήματα βίωσε τη παρουσία της στον τελικό του Ευρωπαϊκού η Νικόλ Κυριακοπούλου, που κατάφερε να επιστρέψει στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 2015.

"Ο αγώνας ήταν απολαυστικός, παρά πολύ ωραίος, δύσκολος, αλλά πολύ ωραίος, τον ευχαριστήθηκα περισσότερο από κάθε άλλον. Ήμουν πιο ήρεμη και ισορροπημένη από άλλες φορές. Εννοείται πως είμαι πολύ χαρούμενη, ωστόσο δεν είμαι όπως το 2015 και το μετάλλιο στο Παγκόσμιο, που είχα τρελαθεί και δεν μπορούσα να διαχειριστώ τι έχει γίνει.

Τώρα μου ήρθε πιο φυσιολογικό όλο αυτό που έγινε. Νιώθω πιο συνειδητοποιημένη και αλλαγμένη. Ίσως να έχει παίξει ρόλο και το γεγονός ότι πλέον έχω κάνει παιδί, που πάντα ήταν κάτι που με απασχολούσε. Τώρα είμαι ήρεμη", είπε η πρωταθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, που αισθανόταν σίγουρη για τον εαυτό της.

"Τις τελευταίες ημέρες το ένιωθα πως μπορώ να ανέβω στο βάθρο. Έλεγα του προπονητή μου είμαι έτοιμη να κάνω αυτό που μπορώ και να αφήσω πίσω μου δυνατές αθλήτριες", είπε η Νικόλ Κυριακοπούλου που θυμάται για το απόγευμα του τελικού: "Είχα ζητήσει από τον προπονητή μου να με κρατήσει ήρεμη, προκειμένου να εκτελέσω σωστά όλα όσα είχαμε δουλέψει.

Δεν ήθελα να με παρασύρει τίποτε και ιδιαίτερα ο ενθουσιασμός μου. Τελικά όλο αυτό εξελίχθηκε πολύ ωραία. Με την Κατερίνα μιλάγαμε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Εννοείται πως στο τέλος ήθελα να την κερδίσω, όπως και εκείνη ήθελε να κερδίσει εμένα, αυτό άλλωστε είναι το φυσιολογικό. Ωστόσο το κλίμα ήταν πολύ ωραίο στον αγωνιστικό χώρο και αυτό ίσως βοήθησε και στο αποτέλεσμα".

Η Κυριακοπούλου αναφέρθηκε και στον προπονητή της, Ανδρέα Τσώνη, με τον οποίο συνεργάζεται τον τελευταίο χρόνο. "Δουλέψαμε πάρα πολύ σε επίπεδο τεχνικής. Δεν κάναμε πολύ προπόνηση. Τώρα μου λέει πως θα κόψει κι άλλη προπόνηση και πως πρέπει πλέον να πάψω να μπερδεύω την ποιότητα με την ποσότητα, αφού εγώ από χαρακτήρα νιώθω πιο ήρεμη όταν κάνω πολλή προπόνηση. Το επόμενο διάστημα θα κάνω κάποιους ακόμη αγώνες και μετά θέλω να ξεκουραστώ γιατί έχουμε μπροστά Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού".

Διαβάστε ακόμη

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!

«Κλείνει» ο Καρίκης

Διαγόρας: Ματς «κλειδί» για την παραμονή