Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος φτιάχνει  την… ταυτότητά του»

Θετικό ήταν το πρώτο φιλικό τεστ για την ομάδα του Φοίβου.

Ο Σάββας Οργανίδης έμεινε ικανοποιημένος από τους παίκτες του στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ιάλυσο, όσο αφορά την αμυντική λειτουργία της ομάδας του, καθώς αυτό είναι που τον ενδιαφέρει αυτή τη χρονική στιγμή, αφού άλλωστε και στις προπονήσεις μέχρι τώρα, δουλεύει την αμυντική τακτική, κάτι που θα συνεχιστεί να γίνεται ως το τέλος της εβδομάδας.

Από την επόμενη θα περάσει στην εφαρμογή της επιθετικής τακτικής. «Η ομάδα πρέπει πρώτα να αποκτήσει ταυτότητα και μετέπειτα να προσπαθήσουμε να περάσουμε τα στοιχεία που θέλουμε στο παιχνίδι μας.

Έχουμε στις τάξεις μας πολλούς νέους παίκτες και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να το καταφέρουμε. Με τον Ιάλυσο ζήτησα από τους παίκτες μου να κλείσουμε τους… διαδρόμους προς την εστία μας και το κατάφεραν πολύ καλά, κάποες φάσεις που βγήκαν στην επίθεση από δική μας πλευράς, τις θεωρώ τυχαίο γεγονός, αφού δεν έχουμε δουλέψει ακόμη πάνω σ’ αυτό τον τομέα και δεν έχω απαιτήσεις αυτή τη

Πάντως έμεινα ικανοποιημένος στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας, γιατί βγήκαν αυτά που ζήτησα από τους παίκτες σε μεγάλο βαθμό».

Αυτά τόνισε για τη λειτουργία της ομάδας του ο Σάββας Ορφανίδης, που αύριο λόγω του Δεκαπενταύγουστου θα δώσει ρεπό στους ποδοσφαιριτές του. Χθες πάντως η ομάδα προπονήθηκε κανονικά χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.

Την Πέμπτη θα δοθεί το δεύτερο φιλικό, με αντίπαλο τον Άρη στις 5μ.μ. στο γήπεδο Κρεμαστής. Εκεί ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» θα έχει την αυκαιρία να δει περισσότερα και να βγάλει καλύτερα συμπεράσματα για την ομάδα του.