2ο Διεθνές Φεστιβάλ “Photosphere”  στην Πάτμο και παράλληλες δράσεις

Ξεκίνησε  την περασμένη Παρασκευή το 2ο Διεθνές “Photosphere” στην Πάτμο και συγκεκριμένα στον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρος του ΠΑΤΜΙΟΝ, Πνευματικού Κέντρου, που βρίσκεται στη Σκάλα Πάτμου.

Το 2ο “Photosphere θα διαρκέσει μέχρι 25 Αυγούστου. Το ωράριο επισκεψιμότητα του χώρου είναι 20:00 – 00:00.
Φιλοξενεί τις φωτογραφίες 30 συμμετεχόντων.
Οι διοργανωτές πραγματοποίησαν παράλληλες δράσεις το πρώτο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Αυγούστου 2018.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο τύπου των οργανωτών:
“Η πρώτη είναι ένα 6ωρο φωτογραφικό σεμινάριο, το «Περί τοπίου», με εισηγητή τον Κίμων Αξαόπουλο, συμμετέχων, φωτογράφο και δάσκαλο φωτογραφίας. Ένα δημιουργικό διήμερο όπου θα περιλαμβάνει τόσο θεωρητικές ενότητες πάνω στην τοπιογραφία όσο και πρακτική εξάσκηση στις λήψεις τοπίων με καθοδήγηση και παροχή εξατομικευμένων συμβουλών από τον Διδάσκοντα.

Η δεύτερη είναι το “Portfolio Reviews”, με τον συνιδρυτή του “Photometria” Festival, Παναγιώτη Παπουτσή. Οι φωτογράφοι που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν χρήσιμες συμβουλές για το πώς χτίζεται ένα φωτογραφικό Portfolio, πώς μπορεί να εξελιχθεί σε ολοκληρωμένη σειρά  φωτογραφιών καθώς και πώς μπορούν να προωθήσουν τη δουλειά τους σε φωτογραφικά δίκτυα, διεθνή φωτογραφικά φεστιβάλ αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς.

Η δράση αυτή βάζει τα θεμέλια σε μια συνεργασία με διάρκεια, στην οποία τα δύο Φεστιβάλ θα μοιραστούν κοινές ιδέες, δράσεις και εικόνες αναδεικνύοντας τη φωτογραφία σε ανθρώπους ξεχωριστού πολιτιστικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος»

Η διεθνής αυτή διοργάνωση φέτος ξεκίνησε το ταξίδι της από την Πάρο.