Επιτήδειος εξαπάτησε επιχειρηματία στη Λέρο

Επιτήδειος εξαπάτησε επιχειρηματία στη Λέρο

Επιτήδειος εξαπάτησε επιχειρηματία στη Λέρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 378 ΦΟΡΕΣ

Εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος Τράπεζας

Άλλος ένας επιχειρηματίας αυτή φορά από τη Λέρο ηλικίας 57 ετών, εξαπατήθηκε από επιτήδειο, ο οποίος του εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος τράπεζας λέγοντας και ισχυριζόμενος ότι είχε προεγκριθεί μεγάλη επιχορήγηση κατάφερε να του αποσπάσει το ποσό των 3000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε προχθές (Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018) το πρωί και αμέσως μετά καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λέρου, το οποίο διενεργεί και τη σχετική προανάκριση.

Βάσει της καταγγελίας, άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 57χρονο επιχειρηματία δηλώνοντάς του ότι είναι από τραπεζικό κατάστημα και πως έχει προεγκριθεί για την επιχείρησή του μεγάλη επιχορήγηση. Προκειμένου όμως να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να γίνει η εκταμίευση ο 57χρονος όφειλε να καταθέσει το ποσό των 3000 ευρώ σε λογαριασμό, κάτι που ο επιχειρηματίας και έκανε.

Σημειώνεται πως μόλις πριν από μερικές ημέρες διαλευκάνθηκε αντίστοιχη περίπτωση απάτης σε βάρος επιχειρηματία στην Τήλο και με κατηγορούμενους έναν 35χρονο Έλληνα και έναν 39χρονο αλλοδαπό Ουκρανικής καταγωγής, οι οποίοι διαμένουν στην Αθήνα, ενώ φέρεται να έχει εμπλοκή και ένα ακόμη άτομο, συνεργός των δύο ανδρών, το οποίο όμως παραμένει άγνωστο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Ιουλίου όταν ένας εκ των δραστών, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Τήλο, στον οποίο και παρουσιάστηκε ως διευθυντής τραπεζικού υποκαταστήματος.

Όπως είπε στον επιχειρηματία ο δράστης που μίλησε μαζί του, του είχε προεγκριθεί επιχορήγηση μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ για την επιχείρηση του, όμως προκειμένου να εκταμιεύσει τα χρήματα τα οποία ανέρχονταν σε αρκετές χιλιάδες ευρώ, θα έπρεπε προηγουμένως να καταθέσει το ποσό των 5.000 ευρώ σε λογαριασμό που θα του έδινε.

Πράγματι ο επιχειρηματίας κατέθεσε τα χρήματα, τα οποία όπως ήταν φυσικό ουδέποτε ξαναείδε, όπως επίσης και τα χρήματα της... επιχορήγησης που του είχαν τάξει!

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην αστυνομία και προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου κατάφερε να διαλευκάνει την υπόθεση και να βρει τους δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατά συναυτουργία, με την οποία και θα παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη. Σημειώνεται πως δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Πάντως με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου συνιστά στου πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στις προσπάθειες κάποιων να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα σε υπόπτους τραπεζικούς λογαριασμούς ως προαπαιτούμενο εκταμίευσης επιδοτήσεων.

Επίσης να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο