Το δίδυμο κορυφής στο Μπέρμιγχαμ

Η αγωνιστική δράση επανέρχεται σε παγκόσμιο επίπεδο με τον 12ο αγώνα της σειράς Diamond League, που γίνεται σήμερα στο Μπέρμιγχαμ.

Το κύριο μέρος του προγράμματος, 4-6 μ.μ. ώρα Ελλάδος, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. με το επί κοντώ γυναικών. Το δίδυμο κορυφής της Ευρώπης, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου αλλά και η τρίτη, η οικοδέσποινα Bradshaw, θα συναντήσουν τις Morris, Nageotte, Silva και McCartney σε μια τελευταία αναμέτρηση πριν τον μεγάλο τελικό της Ζυρίχης (30/8).
Στο μήκος, εκτός προγράμματος της σειράς, θα είναι ο Μίλτος Τεντόγλου με τον Manyonga αλλά και τον Rutherford στο φινάλε της καριέρας του.

Στα 110μ εμπόδια τρέχει ο ρέκορντμαν Κύπρου, Μίλαν Τραΐκοβιτς και μαζί οι δύο αθλητές που έπεσαν μαζί στο νήμα στο Ευρωπαικό, Martinot-Lagarde και Ortega.

Στο 100αρι, που ο τελικός του κλείνει το πρόγραμμα, μετέχουν οι Lyles, Coleman, Blake, Hughes. 
Μεγάλη αναμέτρηση αναμένεται στο 200αρι γυναικών με τη Shaunae Miller-Uibo και τη Dina Asher-Smith.
Δυνατό και αμφίρροπο το 400αρι με Hudson-Smith, J. Borlee, τους Makwala, Thebe και τον Kerley - ενώ είναι και ο κορυφαίος του τριπλούν, Chr.Taylor.

Στα 400μ. εμπόδια γυναικών Little και Sprunger, στα 800μ. είναι ο Kszczot με τους Korir, Murphy, στο 1500αρι η Hassan με Tsegay, Jepkosgei, Martinez.
Στα steeple ξεχωρίζουν οι Mekhissi και El Bakali με αρκετούς βέβαια Κενυάτες.
Η Laura Muir θα κυνηγήσει στα 1000μ. το ρεκόρ Βρετανίας (2.32.55, K.Holmes) 
Από τις κορυφαίες παρουσίες είναι φυσικά στο ακόντιο οι Roehler, Hofmann.

Ακόμη, στη σφαίρα η Schwanitz, στο ύψος ο Przybylko, ενώ στο μήκος θα είναι η τριπλουνίστρια Ibarguen, οι Mihambo, Proctor και η πολυαθλήτρια Johnson-Thompson.