Σημαντική έρευνα από Ροδίτη για τον καρκίνο του δέρματος

Σημαντική έρευνα  από Ροδίτη για τον καρκίνο του δέρματος

Σημαντική έρευνα από Ροδίτη για τον καρκίνο του δέρματος

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4429 ΦΟΡΕΣ

Παρουσιάστηκε σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο στην Αγγλία

Μία πολύ σημαντική έρευνα που αφορά τον καρκίνο του δέρματος παρουσίασε σε παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο στην Αγγλία, 24χρονος Ροδίτης, ο οποίος όχι μόνο προσέθεσε ένα λιθαράκι στη μάχη που δίδεται για την καταπολέμηση της μάστιγας του αιώνα μας, αλλά διακρίθηκε μεταξύ των συναδέλφων του για τη δουλειά του αυτή και κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του!

Ο 24χρονος Ηλίας Κουζουκάκης του Νεκταρίου και της Άννας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ρόδο και τα τελευταίο χρόνια διανύει μία εξαιρετική και πολύ επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό ως ανοσολόγος – βιολόγος που εξειδικεύεται στον καρκίνο.

Η επιτυχία του αυτή, επισφραγίστηκε στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ακαδημίας και Έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Μάντσεστερ της Αγγλίας στις 11 Αυγούστου. Εκεί, ο Ηλίας κατάφερε να διακριθεί και από τα 600 και πλέον άτομα (μεταξύ των οποίων καταξιωμένοι γιατροί και επιστήμονες) που δήλωσαν συμμετοχή για να παρουσιάσουν τις εργασίες τους από χώρες όλου του κόσμου όπως Ινδία, Κίνα, Αμερική, Καναδά, Αφρική, Ιαπωνία, Κορέα κ.α., να του απονεμηθεί το πρώτο βραβείο για την έρευνα που έχει κάνει!

Ο Ηλίας Κουζουκάκης συμμετείχε στην κατηγορία «Εργαστηριακή Έρευνα» και η έρευνα που παρουσίασε σε κριτές και κοινό, αφορούσε τις κακοήθειες (επιθετικό) μελάνωμα, το οποίο θεωρείται μία από τις σοβαρότερες ασθένειες.

Όπως είπε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο Ηλίας «στην έρευνάα του αναγνώρισε ένα βιολογικό στόχο (Ran GTPase) στο μελάνωμα και απέδειξε ότι είναι το «αδύνατό του» σημείο, δείχνοντας ότι «μπλοκάροντας» την έκφραση αυτής της πρωτεΐνης ο πολλαπλασιασμός των καρκινικών κυττάρων μειώνεται σημαντικά».
Το στοιχείο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και θα αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία φαρμάκων για την καλύτερη καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο συνέδριο ο Ηλίας Κουζουκάκης συμπεριλήφθηκε και στους πέντε φιναλίστ, από όπου και επιλέγει «ο νικητής των νικητών».

Όπως ο Ηλίας είπε στη «Ροδιακή» νιώθει ιδιαίτερα ευχαριστημένος για αυτή του την επιτυχία, η οποία και του δίνει δύναμη να συνεχίσει την προσπάθεια που κάνει με μεγαλύτερη ακόμη θέρμη και διάθεση!

Ηλίας Κουζουκάκης αποφοίτησε από το University of South Wales σε BSc (Honours) Human Biology με πρώτη κατάταξη τη σχολή επιστημών υγείας. Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Nottingham MSc Microbioogy and Immunology, στο Queen's Medical Centre, το οποίο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό νοσοκομείο της Ευρώπης. Εκεί πήρε εξειδίκευση στην Παθολογία (Καρκινική βιολογία).

Όλα αυτά τα χρόνια ο Ηλίας ήταν άριστος σπουδαστής και μάλιστα αποφοίτησε από όλα τα Πανεπιστήμια με το μεγαλύτερο βαθμό στη Βρετανική εκπαίδευση (Distinction), ενώ η εργασία του εκτός της διάκρισης που έλαβε στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ακαδημίας και Έρευνας έχει πάρει και άλλα τρία βραβεία:
-Best Mark (βαθμολογία)
-Best practical skills (πρακτική)
-Best Viva Voce (προφορική εξέταση).
Επίσης απέσπασε το βραβείο «best performance» το 2017 της σχολής του, καθώς συγκέντρωσε το μεγαλύτερο τελικό βαθμό μεταξύ 110 και πλέον συμφοιτητών του.

Ο ίδιος δούλεψε το 2014 σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα, το οποίο επιβλέπει την ανώτερη εκπαίδευση στη Μ. Βρετανία.
Τέλος, το πρότζεκ του Ηλία έγινε στην ιατρική σχολή του Queen's Medical Centre και ο τίτλος παρουσίασής του είναι:
Ran GTPase promotes malignant melanoma proliferation, migration and invasion through by designating cMet-mediated downstream pathway.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου