Στο εδώλιο δύο αδέλφια για την κλοπή γαϊδουριών

Στο εδώλιο δύο αδέλφια  για την κλοπή γαϊδουριών

Στο εδώλιο δύο αδέλφια για την κλοπή γαϊδουριών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1036 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν στις 17 Σεπτεμβρίου 2018, δύο αδέλφια 35 και 39 ετών που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2013 επ’ αυτοφώρω, να μεταφέρουν δύο θηλυκά γαϊδούρια, τα οποία νωρίτερα είχαν κλέψει, ενώ κατηγορούνται και για ζωοκτονία καθώς δίπλα από το σπίτι τους είχαν βρεθεί κομμάτια τεμαχισμένων ζώων!

Στο εδώλιο του δικαστηρίου στις αρχές του επόμενου μήνα θα καθίσει και 43χρονος που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση και μαζί με τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για ζωοκλοπή από κοινού και ζωοκτονία.

Η σύλληψη των κατηγορουμένων είχε γίνει περίπου στις 10 το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 στην είσοδο του χωριού Πλατάνια από αστυνομικούς του Σταθμού Σαλάκου.

Μαζί με τα δύο αδέλφια ήταν και ο 43χρονος και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι τρεις δράστες εντόπισαν τα δύο θηλυκά γαϊδούρια στην περιοχή της Λάρδου, όπου μετέβησαν και τα αφαίρεσαν από το αγρόκτημα του 35χρονου, όπου βρίσκονταν. Τα φόρτωσαν στην καρότσα Ι.Χ. φορτηγού αυτοκινήτου και αφού τα σκέπασαν με μουσαμά προκειμένου να μην φαίνονται, πήραν το δρόμο της επιστροφής, κινούμενοι από το εσωτερικό του νησιού (Πλατάνια, Διμυλιά κ.α.)

Για κακή τους τύχη όμως στην είσοδο του χωριού Πλατάνια εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Σταθμού Σαλάκου, οι οποίοι και σταμάτησαν τους τρεις άνδρες και διενήργησαν έλεγχο στο αυτοκίνητό τους. Εκεί βρήκαν τις δύο... γαϊδούρες, τις οποίες οι δράστες δεν ήξεραν πώς να δικαιολογήσουν! Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι φέρονται να είπαν πως τις μετέφεραν στο σπίτι τους στην πόλη της Ρόδου για να κάνουν... βόλτες!

Από την προανάκριση που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι τα ζώα είχαν κλαπεί νωρίτερα από την περιοχή της Λάρδου και αναγνωρίστηκαν από τον 33χρονο ιδιοκτήτη τους, στον οποίο και τελικά επέστρεψαν.

Σημειώνεται πως η ποινική δίωξη για τη ζωοκτονία ασκήθηκε συμπληρωματικά σε βάρος των δύο ανδρών μετά τις καταθέσεις που έδωσαν δύο κάτοικοι Λίνδου, οι οποίοι δήλωσαν ότι άγνωστος τους αφαίρεσε (ένα από τον καθένα) τα ζώα τους, μέρος των οποίων βρήκαν τεμαχισμένα στο χώρο δίπλα από το σπίτι των αδελφών στην πόλη της Ρόδου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περιστατικό της σύλληψης των τριών ανδρών είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ζήτημα διάθεσης κρέατος γαϊδουριού, το οποίο μάλιστα πήρε και πανελλήνιες διαστάσεις, με αφορμή την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπό ίδρυση συλλόγου «Paws & Claws Animal Rescue Rhodes», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επισήμως στοιχεία τέτοια που να επιβεβαιώνουν τη σχετική καταγγελία.

Αντίθετα, τόσο ο τότε αντινομάρχης κ. Αντώνης Χατζηιωάννου όσο και ο σύλλογος κρεοπωλών Ρόδου διά του προέδρου του κ. Βασίλη Ψυλλάκη είχαν ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε διετέθη κρέας όνων από κρεοπωλεία στους καταναλωτές της Ρόδου, ενώ γίνονται αδιάκοπα έλεγχοι από την κτηνιατρική υπηρεσία.

Παράλληλα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε παραγγείλει τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για διασπορά ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τα όσα είχαν δημοσιοποιηθεί περί διάθεσης σε κρεοπωλεία και εστιατόρια της περιοχής μας κρέας γαϊδουριού.

Σε ό,τι αφορά τα δύο αδέλφια, μετά τις απολογίες τους είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι. Όμως διά του συνηγόρου τους κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου προσέφυγαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους. Το αίτημά τους αυτό έγινε δεκτό από το δικαστικό συμβούλιο, το οποίο με βούλευμα του στο τέλος Απριλίου 2013 αποφάσισε την αποφυλάκισή τους με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος.

Διαβάστε ακόμη

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του