Δημήτρης Γάκης: «Ο συντονισμός και η κατάλληλα σχεδιασμένη παρέμβαση έφεραν αποτέλεσμα με την Alpha Βank»

Δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη για τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της ALPHA BANK στην Κάσο, τη Τήλο και τους Λειψούς:

«Το μήνυμα που έστειλαν οι νησιώτες στην ALPHA BANK – παρελήφθη.

Οι γόνιμες συζητήσεις της Κυβέρνησης με τη σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών ανέτρεψαν την απόφαση της ALPHA BANK και τα υποκαταστήματα στα νησιά της Κάσου, των Λειψών και της Τήλου θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Ήταν μια επιτυχία κοινή - ΟΛΩΝ μας που διαβουλευτήκαμε, από το δικό του ρόλο ο καθένας, με την Τράπεζα. Καθοριστική ήταν η παρέμβαση και ο συντονισμός των ενεργειών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Ουσιαστική και αποφασιστική στη θετική αυτή εξέλιξη ήταν η συμβολή του προέδρου του ΔΣ της ALPHA BANK καθ. Βασίλειου Ράπανου.

Ο αγώνας όμως αυτός, για την παραμονή της Τράπεζας, αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων των νησιών με τη βοήθεια και τη στήριξη από την τοπική κοινωνία, δεν σταματά.

Αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία για την εξωστρεφή οικονομική ανάπτυξη των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος είναι σημαντικός, όπως και η κοινωνική ευθύνη των Τραπεζών απέναντι στις μικρές νησιωτικές κοινωνίες».