Γιόρτασαν το Κουρμπάν Μπαϊράμ οι μουσουλμάνοι της Ρόδου

Τις ευχαριστίες της στον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον περιφερειακό σύμβουλο κο Μιχάλη Μπαριανάκη, εξέφρασε χθες με δήλωσή της στη «Ροδιακή» η πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων της Ρόδου «Η αδελφοσύνη», κα Μπεχιτζέ Σελλαβτζή, για τις διευκολύνσεις που προσφέρθηκαν στον θρησκευτικό τους  εορτασμό (Κουρμπάν Μπαϊράμ).

Ο Σύλλογος, όπως επισήμανε η ίδια, πραγματοποίησε το θρησκευτικό του καθήκον και στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Σφαγείου Νοτίου Αιγαίου, θυσιάστηκαν 4 μοσχάρια (όπως προβλέπεται από το σχετικό τελετουργικό της θρησκείας) το κρέας των οποίων διατέθηκε σε άπορες οικογένειες της Ρόδου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, λειτούργησαν για την εορτή του Κουμπράν Μπαϊράμ, από τις 05.30 π.μ. (πρωινή προσευχή) και ώρα 07.15 π.μ. τα Τεμένη της Ρόδου: 1ον: το Ιμπραήμ Πασά (πλατεία Δαμαγήτου) με τον Ιμάμη της Ρόδου-Ιεροδιδάσκαλο Χασάν Καρα-αλή. 2ον: το Σουλεϊμανιέ (πλατεία Ωρολογίου) με το Θρησκευτικό Λειτουργό-Ιεροδιδάσκαλο Μουσταφά Μεμέτ (κατόπιν της από 7/6/2018 έγκρισης του Υπουργείου Πολιτισμού). Κατά την ημέρα της μεγάλης εορτής και στα δύο Τεμένη προσφέρθηκαν από τον Οργανισμό Διαχειρίσεως Κτημάτων ΒΑΚΟΥΦ ΡΟΔΟΥ όπως κάθε χρόνο κεράσματα στους πιστούς.

Η πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων της Ρόδου κ. Μπεχιτζέ Σελλαβτζή
Η πρόεδρος του συλλόγου Μουσουλμάνων της Ρόδου κ. Μπεχιτζέ Σελλαβτζή