Φίλιππος Χατζημιχαήλ, ένας σύγχρονος Φειδιππίδης από τη Ρόδο

Φίλιππος Χατζημιχαήλ,  ένας σύγχρονος Φειδιππίδης από τη Ρόδο

Φίλιππος Χατζημιχαήλ, ένας σύγχρονος Φειδιππίδης από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 667 ΦΟΡΕΣ

Ο 38χρονος Ροδίτης ζει, εργάζεται και προπονείται στην Ολλανδία, καταφέρνοντας να κάνει τον γύρο του νησιού μας, απόστασης 196χλμ., τρέχοντας σε 34,5 ώρες

Ένα στοίχημα με τον εαυτό του έβαλε ο Ροδίτης υπερμαραθωνοδρόμος, όπως δηλώνει ο ίδιος, Φίλιππος Χατζημιχαήλ, κι αυτό είχε να κάνει με την πραγματοποίηση του γύρου της Ρόδου, μιας απόστασης δηλαδή 196χλμ., τρέχοντας.

Η ιδέα είχε …καρφωθεί στο μυαλό του από το 2015, και την 16η Αυγούστου, πριν από μερικές μέρες, έβαλε στόχο να την κάνει πραγματικότητα. Η εκκίνηση δόθηκε από τη Λίνδο στις 5 το απόγευμα με κατεύθυνση προς τα νότια και συγκεκριμένα προς Κιοτάρι, Γεννάδι, Κατταβιά, Απολακκιά, Μονόλιθο, ώστε στη συνέχεια να έχει κατεύθυνση στη δυτική Ρόδο και την πόλη, για να βγει πια στη Ρόδου-Λίνδου κι από ‘κει στο σημείο έναρξης αυτής της… περιπέτειας.

Διανύοντας αυτή την απόσταση σε 34,5 ώρες, ο Φίλιππος Χατζημιχαήλ έσπασε ένα προσωπικό ρεκόρ που είχε να κάνει με τα συνολικά χιλιόμετρα. Το 2015 στην Ολλανδία, όπου ζει κι εργάζεται ο 38χρονος δρομέας ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, είχε διανύσει 172χλμ. σε αγώνα στο Στάινμπερχεν αποτελώντας μάλιστα το μόνο Έλληνα, γι’ αυτό έφτασε στον τερματισμό κρατώντας την ελληνική σημαία.

Η επιλογή της ώρας εκκίνησης, όπως εξηγεί ο ίδιος στην «ΑΡ», δεν ήταν τυχαία, αφού έπρεπε η ανηφορική διαδρομή να πραγματοποιηθεί μετά τη δύση του ηλίου ώστε να μην καταπονηθεί από την υπερβολική ζέστη.
Κατά τη διάρκεια όλης της διαδρομής ήταν δίπλα η κοπέλα του για την απαραίτητη τροφοδοσία ενώ σε κάποια κομμάτια τον συνόδεψαν οι γονείς του, συγγενείς αλλά και φίλοι, για να τον ενθαρρύνουν να φτάσει στον τερματισμό.


Το εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο, όχι μόνο εξαιτίας των… ατέλειωτων χιλιομέτρων αλλά και του ότι σε αρκετά μεγάλο μέρος της διαδρομής δεν υπήρχε καν φωτισμός στους δρόμους, εκφράζοντάς το ως παράπονο.

Αυτό, όπως μας είπε, δεν έχει να κάνει μόνο με τη δική του προσπάθεια αλλά με την εικόνα που θέλει να προβάλλει προς τα έξω ένας τόσο δημοφιλής τουριστικός προορισμός όπως η Ρόδος.

Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται αν αυτά τα 196χλμ. βγήκαν… απνευστί, η απάντηση είναι πως όχι. Στα πρώτα 30χλμ. ο Φίλιππος Χατζημιχαήλ έκανε το απαραίτητο διάλειμμα ανά 5 χλμ. για τροφοδοσία και μια ανάσα, ενώ μέχρι τον τερματισμό υπήρχαν κομμάτια που σταμάταγε ανά 2χλμ. ώστε να φορτίσει τις… μπαταρίες του για τη συνέχεια.

Σκοπός είναι αυτή τη διαδρομή να την επαναλαμβάνει κάθε καλοκαίρι μα όχι μόνος, γι’ αυτό προσκαλεί όλους όσοι έχουν τις δυνάμεις και την όρεξη, να το πράξουν και να τον ακολουθήσουν ώστε αυτός ο γύρος του νησιού να γίνει θεσμός.

Αυτή η απόσταση όμως δεν βγήκε έτσι για …πλάκα, αφού ο Φίλιππος Χατζημιχαήλ ασχολείται με τις αποστάσεις τα τελευταία δέκα χρόνια ενώ απ’ αυτά, τα δύο, έχουν να κάνουν με την προετοιμασία του σε ό, τι αφορά τις υπεραποστάσεις.


Κατά το παρελθόν συμμετείχε σε πάνω από 100 αγώνες αποστάσεων 100, 160χλμ., όπως και 24ωρους με συνεχές τρέξιμο.

Η παραμονή του στην Ολλανδία, όπου μπορεί να προπονείται τρέχοντας πολλές ώρες με ασφάλεια στους οργανωμένους ποδηλατοδρόμους εκεί αλλά και οι επίπεδες διαδρομές, έχουν βοηθήσει ώστε να βγάζει την κατάλληλη προετοιμασία.

Ο Φίλιππος Χατζημιχαήλ είναι μέλος και συλλόγου στίβου του νησιού μας και συγκεκριμένα της Νίκης Ρόδου, ενώ επόμενος σημαντικός του στόχος είναι να συμμετάσχει και να τερματίσει στο Σπάρταθλον του 2019.

Μάλιστα πριν ξεκινήσει τον αθλητισμό ήταν υπέρβαρος και δεν είχε καμία σχέση με το τρέξιμο και τις αποστάσεις, όπως την υγιεινή ζωή που κάνει τώρα, αφού τα τελευταία χρόνια έχει χάσει 45 κιλά!

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα

Ακουσίλαος Φανών: Ανανέωσε και ο Καλοπέτρης

Αστέρας Παστίδας: Αποχωρεί ο Λιαμής, σήμερα η Γ.Σ.