Θα δικαστεί Βούλγαρος για θανατηφόρο τροχαίο που είχε σημειωθεί στην διασταύρωση Τραουνού

Θα δικαστεί Βούλγαρος για θανατηφόρο τροχαίο που είχε σημειωθεί στην διασταύρωση Τραουνού

Θα δικαστεί Βούλγαρος για θανατηφόρο τροχαίο που είχε σημειωθεί στην διασταύρωση Τραουνού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 844 ΦΟΡΕΣ

Το τροχαίο δυστύχημα που είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια στη διασταύρωση «Τραγουνού», και στο οποίο βρήκε τραγικό θάνατο ένα 18χρονο παλικάρι και είχε τραυματιστεί η 15χρονη – τότε- αδελφή του, θα αναβιώσει τον επόμενο μήνα στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 46χρονος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης. Για τις κατηγορίες αυτές, ο αλλοδαπός στο τέλος του 2016 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών για το πρώτο αδίκημα και ένα έτος για το δεύτερο, δηλαδή κατά συγχώνευση 3 έτη και 6 μήνες φυλάκιση. Συνήγορος υπεράσπισης για τον 46χρονο Βούλγαρο παραστάθηκε ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας ο κ. Γιάννης Κούκουλας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δυστύχημα σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011, επί της Ρόδου-Λίνδου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Τραγουνού» πριν από τ’ Αφάντου. Η νταλίκα που οδηγούσε 46χρονος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία κινούνταν επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση από το Φαληράκι προς τη Λίνδο.

Στο σημείο της διασταύρωσης, ο 46χρονος με τη νταλίκα επιχείρησε να κάνει αναστροφή του οχήματός του, παίρνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες- αρκετά ανοικτά τη στροφή και μένοντας στο σημείο του οδοστρώματος κάθετα για ελάχιστο χρόνο. Τόσο όσο ήταν αρκετός για να γίνει το κακό. Την ίδια ώρα, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό τον 18χρονο Στέφανο Πολυχρόπουλο του Αντωνίου και συνεπιβάτιδα την 15χρονη αδελφή του κατευθυνόταν από Φαληράκι προς Λίνδο. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή και αναπόφευκτη.

Αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου 18χρονου δικυκλιστή, αλλά και ο ελαφρύς τραυματισμός της 15χρονης.

Ο 46χρονος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών