Με πλαστή βεβαίωση προσελήφθη δημοτικός αστυνόμος

Με πλαστή βεβαίωση προσελήφθη δημοτικός αστυνόμος

Με πλαστή βεβαίωση προσελήφθη δημοτικός αστυνόμος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1884 ΦΟΡΕΣ

Απολογήθηκε χθες και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του 38χρονος που κατηγορείται ότι προσελήφθη ως δημοτικός αστυνόμος χρησιμοποιώντας πλαστή βεβαίωση αγγλομάθειας, ενώ σήμερα θα απολογηθεί και μία 35χρονη για παρόμοιο αδίκημα.

Σε βάρος του 38χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κακουργηματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως και κακουργηματικής απάτης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια εις βάρος ΟΤΑ άνω των 120.000 ευρώ, αλλά και άνω των 150.000 ευρώ σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.
Χθες ο 38χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είπε πως το 2006 συμμετείχε σε διαγωνισμό για την πλήρωση 66 συνολικά θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού στους ΟΤΑ Α’ βαθμού του Νομού Δωδεκανήσου με αντικειμενικά κριτήρια για τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ. Για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό υπέβαλε όλα τα δικαιολογητικά σε αντίγραφα, μεταξύ των οποίων και το πτυχίο που είχε για τη χρήση υπολογιστών αλλά και τη γνώση αγγλικής γλώσσας, τα οποία μάλιστα ήταν μεταφρασμένα και επικυρωμένα από δικηγόρο.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δικαιολογητικών των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό η αρμόδια επιτροπή προέβη στην κατάρτιση πίνακα κατάταξης των υποψηφίων της κατηγορίας ΤΕ, και ο 38χρονος έλαβε μία θέση, χωρίς να υπάρχει κανένας επιλαχών.

Έκτοτε δεν έχει επέλθει μέχρι σήμερα καμία απολύτως τροποποίηση ή ανάκληση ή ακύρωση ή άλλου είδους μεταβολή του από 2007 τελικού πίνακα κατάταξης που κατήρτισε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον εν λόγω διαγωνισμό, ο οποίος έχει κατά συνέπεια καταστεί οριστικός και απρόσβλητος.

Ο 38χρονος είπε ότι στη συνέχεια αφού παρακολούθησε τα απαιτούμενα μαθήματα και έκανε και πρακτική άρχισε να εργάζεται κανονικά έως το 2013 οπότε και ανακλήθηκε ο διορισμός του «παράνομα, νομικά και ουσιαστικά αβάσιμα» όπως ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά στην ανακρίτρια. Έτσι αναγκάστηκε να προσφύγει στη δικαιοσύνη και συγκεκριμένα στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά καταθέτοντας αίτηση ακύρωσης, η οποία έγινε δεκτή (η ίδια απόφαση έχει καταστεί και αμετάκλητη) και έτσι επανήλθε στην εργασία του πριν από δύο χρόνια καθώς πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις της προκήρυξης.

Σε ό,τι αφορά το πλαστό πιστοποιητικό γνώσης Αγγλικής γλώσσας ο 38χρονος δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με αυτό, δεν το γνωρίζει και πως εκείνος προσκόμισε γνήσιο αντίγραφο των σπουδών του και όχι αυτό.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 38χρονος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Σημειώνεται πως σήμερα για παρόμοιο αδίκημα θα κληθεί να απολογηθεί 35χρονη συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Βασίλη Μπέη.

Διαβάστε ακόμη

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων στα  νησιά του Νοτίου Αιγαίου την περασμένη εβδομάδα

Πνίγηκε από τροφή το κοριτσάκι στην Κω - Συνελήφθησαν οι γονείς

Συνελήφθη 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών

Επτά άτομα συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές χθες και σήμερα στη Ρόδο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» υποστηρίζει η οικογένειά του