Στόχος του δήμου Ρόδου οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές

Στόχος του δήμου Ρόδου οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές

Στόχος του δήμου Ρόδου οι διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 370 ΦΟΡΕΣ

Τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για να αξιοποιήσει η Ρόδος τα γυρίσματα εδώ ταινιών ακόμα και διεθνών παραγωγών, για την προβολή της, επιθυμεί να εκμεταλλευτεί η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης και Πολιτισμού, Τέρης Χατζηιωάννου, με αφορμή την πανελλήνια πρεμιέρα σήμερα, στις 9:00 το βράδυ στο θερινό κινηματοθέατρο «Ρόδον» της ταινίας “Swing Αway” που γυρίστηκε εδώ.

Δήλωσε, καταρχήν, ο κ. Χατζηιωάννου: «Το τουριστικό θαύμα της Ρόδου ξεκίνησε από τη δεκαετία του 1960 με τα γυρίσματα της ταινίας “Τα Κανόνια του Ναβαρόνε”. Λίγο αργότερα, με τα χρόνια που ακολούθησαν, η Ρόδος πέτυχε μέσα από τον κινηματογράφο, ουσιαστικά, να καθιερωθεί ως το Χόλυγουντ της Ελλάδας. Αυτή η προσπάθεια συνεχιζόταν πάρα πολλά χρόνια με ένα διάστημα μίας ύφεσης που ήταν οι αρχές της δεκαετίας του 2000».

Στη συνέχεια είπε ότι, όταν ανέλαβαν ως Δημοτική Αρχή, είχαν τη δυνατότητα να συμβάλουν στις προϋποθέσεις για να επανακάμψουν οι κινηματογραφικές παραγωγές στην περιοχή μας. Μία από τις πρώτες παραγωγές που είχε στηρίξει ο δήμος ήταν η συγκεκριμένη ταινία, της οποίας οι συντελεστές είναι Ελληνοαμερικανοί και οι ηθοποιοί από την Αμερική αλλά και Έλληνες. Δεν είναι άλλη, βέβαια, από το “Swing Away”, το οποίο, όπως είπε, ξεκίνησε ήδη να προβάλλεται στις ΗΠΑ, μετέχει σε πολλά φεστιβάλ και είναι πολύ μεγάλη χαρά ότι σήμερα κάνει πανελλαδική πρεμιέρα στη Ρόδο.

«Και το λέω διότι αυτό συνδυάζει το θαύμα με την ομογένεια και κυρίως, αν θέλετε, με τη διαμόρφωση εκείνων των κατάλληλων συνθηκών για να μπορούν να γίνουν και περισσότερες παραγωγές στη Ρόδο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή αλλά με πραγματικά στοιχεία και όχι με ευχολόγιο», δήλωσε ακόμη ο κ. Χατζηιωάννου.

Ο ίδιος έκανε ακόμη γνωστό ότι στην αποψινή πρεμιέρα της ταινίας παρών θα είναι ο γνωστός ηθοποιός και ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Μάνος Γαβράς, ενδεχομένως και ο επίσης γνωστός ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης και κάποιοι άλλοι από τους Έλληνες ηθοποιούς που συμμετείχαν, παραγωγοί αλλά και ένας άνθρωπος που έχει μία πορεία η οποία αναμένεται να έχει μία συνέχεια στην περιοχή μας, όπως είπε, ο κ. Mike Ageliadis. Ο τελευταίος εμπλέκεται και στο σχέδιο ανάπτυξης ενός τμήματος στο γκολφ Αφάντου, συνέβαλε κατά πολύ στο να γυριστεί αυτή η ταινία στη Ρόδο αλλά και απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό, συμμετείχε και στη χρηματοδότησή της.

Ο αντιδήμαρχος έκανε ακόμη γνωστό ότι η προσπάθεια στήριξης του κινηματογράφου συνεχίζεται στις 21-28 Οκτωβρίου, οπότε θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά στη Ρόδο το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Όπως είπε, πρόκειται για μία σημαντική δομή στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια, με ανθρώπους του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ο οποίοι ασχολούνται με τα σενάρια και την πρακτική, έτσι ώστε το σενάριο να καταλήγει είτε στην αίθουσα του κινηματογράφου είτε στην οθόνη της τηλεόρασης.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι, με μία νέα συμφωνία, όλοι αυτοί οι συντελεστές και ο παραγωγοί που είναι πάρα πολλοί, απ’ όλη την Ευρώπη και από την Ελλάδα, να αφήσουν ένα κομμάτι το οποίο θα αξιοποιήσει η Ρόδος τουριστικά. Δηλαδή, ο καθένας, πέρα από τη δουλειά που κάνει, θα αφήσει και στην τράπεζα προβολής της Ρόδου κάποια ολιγόλεπτα βίντεο με τη δική τους παρουσία, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει στο συνέχεια το νησί για την προβολή του.

Τέλος, ο κ. Χατζηιωάννου ανέφερε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα δοθεί ένα αναλυτικό πρόγραμμα με πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο στη Ρόδο. Πρόκειται για σημαντικά συνέδρια τα οποία πέρα από το γεγονός ότι διαφημίζουν το νησί ενισχύουν την τοπική οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»