Κλώνος ευκαλύπτου «προσγειώθηκε» πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην Κάλυμνο (φωτορεπορτάζ)

Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει στην Κάλυμνο, μεγάλοι κλώνοι από δένδρα, κυρίως ευκαλύπτων και πεύκων των δενδροστοιχιών του νησιού, να σπάνε και να πέφτουν πάνω σε διερχόμενα ή σταθμευμένα οχήματα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Ευτυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε τραυματισμό κάποιου διερχομένου από τα σημεία πτώσης των κλαδιών.

Ένα νέο περιστατικό είχαμε το βράδυ της Τετάρτης 22 Αυγούστου 2018  στις Μυρτιές . Όπως μας ενημέρωσε αναγνώστης μας ,που μας έστειλε και τις σχετικές φωτογραφίες, είχαμε πτώση κλάδου από ευκάλυπτο στις Μυρτιές και σε συνθήκες μάλιστα άπνοιας.

Από καθαρή τύχη το κλαδί δεν τραυμάτισε διερχόμενους με μικρά παιδιά. Προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ το βαρύ τμήμα έπεσε στο οδόστρωμα.

Το νέο συμβάν επιβάλλει  την επιτακτική ανάγκη κλαδέματος των δέντρων σε όλες τις δενδροστοιχίες του νησιού,  όπως και με προηγούμενα δημοσιεύματα μας έχουμε επισημάνει. Δυστυχώς φαίνεται όμως ότι τα δημοσιεύματα και οι επισημάνσεις εδώ και τόσο καιρό  απευθύνονταν  «σε ώτα μη ακουόντων» ,ενώ όπως έχουμε διαπιστώσει υπάρχει και μία κόντρα μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου για το ποιος  έχει την ευθύνη και υποχρέωση να προβεί στο κλάδεμα των επικίνδυνων κλώνων.
 

 

Η μεν Περιφέρεια υποστηρίζει ότι είναι ευθύνη και αρμοδιότητα του Δήμου, ο δε Δήμος ότι οι δενδροστοιχίες βρίσκονται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και η αρμοδιότητα ανήκει στην Περιφέρεια.

Ανεξάρτητα για το ποιός έχει την ευθύνη, επισημάνουμε για μία ακόμη φορά, την ανάγκη για  άμεσο κλάδεμα των επικίνδυνων κλώνων, πριν συμβούν τα χειρότερα.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικές  φωτογραφίες που μας έστειλε ο αναγνώστης μας για το συμβάν στις Μυρτιές.

Πηγή: kalymnos-news.gr