Νόμιμη η απεργία των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων

Νόμιμη η απεργία των οδηγών  των τουριστικών λεωφορείων

Νόμιμη η απεργία των οδηγών των τουριστικών λεωφορείων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 619 ΦΟΡΕΣ

Aπερρίφθη από το δικαστήριο αίτημα των τουριστικών πρακτόρων

Απορρίφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία εργατικών διαφορών), η αγωγή με την οποία ζητούνταν να κηρυχθεί η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, παράνομη και καταχρηστική!

Την απόφαση αυτή δέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα μέλη του σωματείου «Κολοσσός» τα οποία και συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους με αίτημα πάντα, την υπογραφή τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν πορεία πανηγυρισμού στην πόλη της Ρόδου, η οποία θα «κορυφωθεί» στο αεροδρόμιο «Διαγόρας».

Όπως είναι γνωστό, η αγωγή κατατέθηκε στις 20 Αυγούστου από τους δικηγόρους κ.κ. Κωσταντίνο Ανυφαντή και Αλέξανδρο Μουρίκη για λογαριασμό της ανώνυμης εταιρείας “Ελληνικά Λεωφορεία Α.Ε.” και ζητούνταν με αυτήν από το δικαστήριο να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία, να μην παραταθεί ή επαναληφθεί και να υπάρξει συγκεκριμένη χρηματική ποινή σε περίπτωση παραβίασης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε την επόμενη μέρα το πρωί, οπότε και έγινε πρόσθετη παρέμβαση από την ένωση Τουριστικών Γραφείων της περιοχής μας, διά του δικηγόρου της κ. Χάρη Βασιλειάδη, ενώ το Σωματείο οδηγών τουριστικών λεωφορείων «Κολοσσός» καθώς και τα δύο μέλη της διοίκησης κατά των οποίων στρεφόταν προσωπικά η αγωγή, εκπροσώπησαν οι νομικοί κ.κ. Ηλίας Ζωγραφίδης και Σάββας Λυριστής. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε χθες αργά το απόγευμα και με αυτήν απορρίφθηκε η αγωγή, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι η κινητοποίηση των οδηγών τουριστικών λεωφορείων κρίνεται ως νόμιμη.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του σωματείου «Κολοσσός» κ. Στέλιος Καπάνταης είπε: «Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους δικηγόρους μας κ.κ. Ηλία Ζωγραφίδη και Σάββα Λυριστή, για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο σωματείο και καταφέραμε να κερδίσουμε ένα πολύ δύσκολο αγώνα, γιατί ήταν πολύ δύσκολος ο αγώνας! Βγήκαμε νικητές και προχωράμε στον κύριο στόχο μας που είναι η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

Πορεία στην πόλη και στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των οδηγών τουριστικών λεωφορείων, σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία πανηγυρισμού στο κέντρο της πόλης προκειμένου να στείλουν το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι προχωράνε δυνατά και παράλληλα να τους καλέσουν να μην φοβούνται και να απευθύνονται στα σωματεία τους για όποιο πρόβλημα έχουν.

Στη συνέχεια τα μέλη του σωματείου «Κολοσσός» θα μεταβούν με τα δικά τους οχήματα στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, όπου θα γίνει η «κορύφωση» των πανηγυρισμών τους.
Σε κάθε περίπτωση οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων ξεκαθαρίζουν πως μπορεί η απόφαση να ήταν θετική για αυτούς, όμως το μόνο που πραγματικά θέλουν είναι να επέλθει εργασιακή ειρήνη, να επιστρέψουν δηλαδή στις εργασίες τους με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κυβερνητική παρέμβαση
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Αυγούστου, έπειτα από αίτημα του Εργατικού Κέντρου, μεταβαίνει στη Ρόδο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος έχει συγκαλέσει τριμερή συνάντηση σε «ουδέτερο έδαφος», στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των οδηγών τουριστικών λεωφορείων και των τουριστικών πρακτόρων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με στόχο να βρεθεί μία μέση λύση και να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Ανακοίνωση της ομοσπονδίας
“Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (Ο.Σ.Μ.Ε) χαιρετίζει τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας εργαζόμενων – οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων στο νησί της Ρόδου.
Στέκεται αλληλέγγυα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και στηρίζει τις αποφάσεις της Διοίκησης και των εργαζομένων της δύναμης του Σωματείου μέλους της με την επωνυμία «Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου “Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ”».

Στηρίζει τον αγώνα της διεκδίκησης του αυτονόητου θεμελιώδους δικαιώματος σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλει την αδιαφορία, την αδιαλλαξία, τη σκοπιμότητα και τη δια της κωλυσιεργίας αποχή από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης των αντίστοιχων εργοδοτικών οργανώσεων.
Καταγγέλλει τις απαράδεκτες – εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τον εξαναγκασμό και την επιβολή εξαντλητικών ωραρίων οδήγησης στους εργαζόμενους πολύ πέραν των νόμιμων χρονικών ορίων εργασίας χωρίς ανάπαυση.

Καταγγέλλει και καταδικάζει τη συνήθη, προσφιλή και απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας, στην κατεύθυνση της ποινικοποίησης του αγώνα, της διεκδίκησης, της συνδικαλιστικής δράσης και του εκφοβισμού των εργαζομένων – απεργών.

Καλεί τους εργαζόμενους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων Ρόδου, καθώς και όλους τους εργαζόμενους των σωματείων μελών της στην περιοχή για συσπείρωση και καθολική στήριξη του αγώνα των απεργών συναδέλφων μας.
Η Ομοσπονδία είναι στο πλευρό σας.
Η ασυδοσία δεν θα περάσει.
Η αυθαιρεσία θα ηττηθεί.
Ο αγώνας θα είναι νικηφόρος”.

Το σωματείο Σκυροδέματος
Το Σωματείο Σκυροδέματος χαιρετίζει τον αγώνα και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας εργαζόμενων – Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου «Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ».
Στηρίζει τον αγώνα για διεκδίκηση του αυτονόητου θεμελιώδους δικαιώματος σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Καταγγέλλει τις απαράδεκτες – εξοντωτικές συνθήκες εργασίας και την επιβολή εξαντλητικών ωραρίων οδήγησης στους εργαζόμενους πολύ πέραν των νόμιμων χρονικών ορίων εργασίας χωρίς ανάπαυση.

Καταγγέλλει και καταδικάζει την συνήθη, προσφιλή και απαράδεκτη πρακτική της εργοδοσίας, στην κατεύθυνση της ποινικοποίησης του αγώνα, της διεκδίκησης, της συνδικαλιστικής δράσης και του εκφοβισμού των εργαζομένων – απεργών.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας