Την παρέμβαση των βουλευτών απαιτεί η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Την παρέμβαση των βουλευτών  του Νομού Δωδεκανήσου (και των 5)  και του Δήμου Ρόδου  για την άρση Αποχαρακτηρισμού  από Δυσπρόσιτα Γυμνασίων Λ.Τ. Γενναδίου και Εμπωνα, ζητά με ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής:
  «Η Α’ είναι Δωδεκανήσου  ζήτησε την παρέμβαση   των βουλευτών Δωδεκανήσου  και του  Δήμου Ρόδου για τη  συνέχιση της λειτουργίας σαν   δυσπρόσιτων σχολείων  όπως  Γυμνασίου  με Λυκειακές  τάξεις του  Γενναδίου και Εμπώνων, καθώς και  όλων των τύπων  σχολείων  που βρίσκονται στη   Λέρο (πλην Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στο Άλιντα και Ξηρόκαμπο  Λέρου).

Σε επιστολή που έστειλε  ξεχωριστά στους  πέντε βουλευτές  του  νόμου και στο Δήμο Ρόδου  χαρακτήρισε την απόφαση του υπουργού Παιδείας να τα αποχαρακτηρίσει από  δυσπρόσιτα, σημαντικό πλήγμα για αυτά.

Στα σχολεία αυτά υπηρετούν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, και επιλέγονται από αυτούς  έχοντας το κίνητρο   της αυξημένης μοριοδότησης.

Τα σχολεία  αυτά κινδυνεύουν να μείνουν  για μεγάλα χρονικά διαστήματα  χωρίς εκπαιδευτικούς  (πιθανόν  και μετά τα Χριστούγεννα) αφού αυτοί που θα τα επιλέξουν  θα τα βάλουν σε δεύτερη  προτίμηση επιλέγοντας σχολεία πιο κοντά  στην πόλη.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΞΑΦΗΣ».