Με λαμπρότητα εορτάστηκε  η μνήμη του Αγίου Φανουρίου

Εκατοντάδες ήταν οι πιστοί που και  τη φετινή χρονιά τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου, του θαυματουργού στη Ρόδο, τόσο την παραμονή της εορτής του όσο και ανήμερα.

Με λαμπρότητα και μεγάλη συμμετοχή πιστών της ευρύτερης περιοχής τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 26 Αυγούστου ο Εσπερινός της εορτής της μνήμης του, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν στην εκκλησία, ενώ δεκάδες ήταν και εκείνοι που, όπως παραδοσιακά γίνεται, πήγαν τις φανουρόπιτες τους, προκειμένου να τις ευλογήσει ο παπάς και έπειτα τις μοίρασαν στους πιστούς που βρίσκονταν εκεί.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και  φέτος ο πάρα πολύς κόσμος κατέκλυσε το ναό ενώ εκατοντάδες ήταν και οι φανουρόπιτες που ευλογήθηκαν από το παπά. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, πως λόγω του πλήθους κόσμου, σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή των πιστών ξεπέρασε τη μια ώρα!

Η ιστορική ύπαρξή του αγνοήθηκε μέχρι και τον 14ο αιώνα, οπότε και βρέθηκε η εικόνα του, στο νησί της Ρόδου.
Σύμφωνα με την εικόνα του, ο άγιος ήταν νεαρός στρατιώτης ο οποίος υπέστη 12 μαρτύρια.
Από την εύρεση της εικόνας θεωρείται προστάτης του νησιού της Ρόδου.
Γρήγορα μάλιστα η φήμη του ως αγίου απλώθηκε στα Δωδεκάνησα, την Κύπρο, την Κρήτη, τη Χίο, τη Λέσβο και τον υπόλοιπο ελληνικό χώρο.
Σήμερα υπάρχουν πολλές εκκλησίες κτισμένες στο όνομά του.