Παγκόσμιος τουρισμός: Νέο ρεκόρ αφίξεων το 2017- ηγέτης η Κίνα

Αύξηση 7% είχαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις το 2017, παρουσιάζοντας την υψηλότερη αύξηση από 2010, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Καταγράφεται επίσης ισχυρή αύξηση εξαγωγών στον τουρισμό, φθάνοντας τα 1,6 τρισ. δολάρια, και καθιστώντας έτσι τον τουρισμό τον τρίτο μεγαλύτερο κλάδο εξαγωγών στον κόσμο.
Οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις σημείωσαν ρεκόρ το 2017 και ανήλθαν σε 1,323 δισ. το 2017, αυξημένες κατά 84 εκατ. σε σχέση με το 2016, με κυρίαρχες περιοχές ανάπτυξης την Ευρώπη και την Αφρική (αύξηση 8% και 9% αντίστοιχα).
Είναι η όγδοη συνεχής χρονιά που ο κλάδος καταγράφει αύξηση αφίξεων.

Οι διεθνείς ταξιδιωτικές εισπράξεις είχαν άνοδο 5%. Εκτός από τις εισπράξεις στους προορισμούς που ανήλθαν σε 1,3 τρισ. δολάρια, ο παγκόσμιος τουρισμός δημιούργησε άλλα 240 δισ. δολάρια από τις διεθνείς μεταφορές. Έτσι, οι συνολικές εξαγωγές στον τουρισμό ανήλθαν σε 1,6 τρις. δολάρια ή 4 δισ. δολάρια ημερησίως, δηλαδή είχαν μερίδιο 7% στις παγκόσμιες εξαγωγές.
Ισχυρή ζήτηση παρουσίασε ο εξερχόμενος τουρισμός όλων σχεδόν των αγορών, στις οποίες περιλαμβάνεται η Βραζιλία και η Ρωσία, οι οποίες ανέκαμψαν.

Η Κίνα ηγέτιδα
του παγκόσμιου τουρισμού

Η Κίνα συνεχίζει να είναι ηγέτης στον εξερχόμενο τουρισμό, με δαπάνες 258 δισ. δολαρίων στα διεθνή ταξίδια το 2017, δηλαδή το ένα πέμπτο της παγκόσμιας ταξιδιωτικής δαπάνης της χρονιάς, η οποία διαμορφώθηκε σε 1,3 τρισ. δολάρια, 94 δισ. δολάρια περισσότερα σε σχέση με το 2016.

Η Ισπανία ήταν ο δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός σε όρους διεθνών τουριστικών αφίξεων, μετά τη Γαλλία. Η Ιαπωνία μπήκε στην πρώτη δεκάδα (10η) σε επίπεδο τουριστικών εισπράξεων έπειτα από μια 6ετία διψήφιας ανάπτυξης. Η Ρωσία μπήκε και πάλι στις 10 αγορές με τις μεγαλύτερες δαπάνες (8η θέση).
(Πηγή: tornosnews.gr)