Online ενημέρωση για τις υποθέσεις που εκδικάζονται στη Ρόδο

Online ενημέρωση για  τις υποθέσεις που εκδικάζονται στη Ρόδο

Online ενημέρωση για τις υποθέσεις που εκδικάζονται στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1988 ΦΟΡΕΣ

Το επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει το πρόγραμμα για την online ενημέρωση των ποινικών υποθέσεων που θα εκδικάζονται από τα δικαστήρια της Ρόδου!

Όπως πέρυσι το φθινόπωρο (προεκλογικά) ομάδα δικηγόρων είχε υποσχεθεί ότι οι συνάδελφοί τους θα έχουν πρόσβαση μέσω του υπολογιστή, του τάμπλετ ή του κινητού τους τηλεφώνου στο πρόγραμμα αυτό, μέσω του οποίου θα μπορούν να γνωρίζουν ποια υπόθεση εκδικάζεται σε πραγματικό χώρο σε κάθε αίθουσα του Εφετείου ή του Πρωτοδικείου, χωρίς οι ίδιοι να βρίσκονται απαραίτητα εκεί!

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη αφού δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται οι συνήγοροι να περιμένουν με τις ώρες να εκδικαστεί η υπόθεσή τους, χωρίς να μπορούν να απομακρυνθούν από φόβο μην τυχόν οι πελάτες τους δικαστούν ερήμην.

Έτσι με τον τρόπο αυτό μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία και στην πολύωρη αναμονή διαδίκων αλλά και συναδέλφων τους, αφού με το ηλεκτρονικό αυτό πρόγραμμα θα μπορούν να παρακολουθούν, σε πραγματικό χρόνο, τη σειρά των υποθέσεων (εκθέματος) του Μονομελούς, του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου αλλά και όλων των Εφετείων!

Το όλο εγχείρημα ήταν μία ιδέα του δικηγόρου Στέργου Λεβέντη, η οποία προσχεδιάστηκε πέρυσι το Νοέμβρη, χάρη στη πρωτοβουλία που έλαβαν μαζί του οι κ.κ. (αλφαβητικά) οι Μάρα Αντωνιάδη, Δέσποινα Ζιώγα, Σάββας Λυριστής, Χριστόδουλος Μαλιαράκης, Ελένη Ροδίτη, Φώτης Ρωμαίος και Σπυρίδων Σαλαμαστράκης.

Όπως είναι γνωστό, ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι δικηγόροι αλλά και όσοι έχουν υπόθεση που θα εκδικαστεί από κάποιο δικαστήριο, είναι η κατασπατάληση χρόνου! Δεν είναι λίγες οι φορές που μάρτυρες, κατηγορούμενοι ή μηνυτές και φυσικά δικηγόροι περνούν όλη την ημέρα τους (έως τη λήξη του ωραρίου) στην αίθουσα του δικαστηρίου περιμένοντας την υπόθεσή τους. Μάλιστα ορισμένες φορές χάνουν ασκόπως το χρόνο τους αφού τελικά μπορεί και να μην εκδικαστεί καν, χρόνο τον οποίο θα μπορούσαν κάλλιστα να ξοδέψουν κάνοντας κάποια άλλη δουλειά.

Έτσι οι δικηγόροι –κυρίως- αναγκάζονταν να «εφευρίσκουν» τρόπους για να ενημερωθούν για την πρόοδο της δικασίμου, να τρέχουν πανικόβλητοι από το ένα ακροατήριο στο άλλο (όταν έχουν και άλλες υποθέσεις) για να δουν «τι νούμερο κάνει» προκειμένου να μην χάσουν την υπόθεσή τους ή ακόμη και να ερημοδικαστούν.

Λαμβάνοντας λοιπόν όλα αυτά και πολλά άλλα υπόψη, οι δικηγόροι δημιούργησαν μία εφαρμογή (application) μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί από το κινητό του, τον υπολογιστή του, το tablet κ.α. να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο ποια υπόθεση εκδικάζεται τόσο στο Πρωτοδικείο όσο και στο Εφετείο!

Εκτός από την εφαρμογή που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους βρίσκονται εκτός Δικαστικού Μεγάρου να ενημερώνονται για τις υποθέσεις τους, στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται και αρκετές οθόνες οι οποίες ήδη έχουν τοποθετηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο σε κεντρικά σημεία, όπου μέσω αυτών θα πληροφορούνται οι ενδιαφερόμενοι για την εξέλιξη της κάθε δικασίμου.
Έτσι ήδη έχουν τοποθετηθεί δύο μεγάλες οθόνες, η μία επάνω από τον πίνακα ανακοινώσεων στην κεντρική είσοδο του Δικαστηρίου και η δεύτερη στην αίθουσα του δικηγορικού συλλόγου Ρόδου (εντός των Δικαστηρίων), από όπου θα ενημερώνονται για όλα τα ακροατήρια.

Παράλληλα υπάρχουν και μικρότερες οθόνες έξω από το κάθε ακροατήριο, όπου και θα αναγράφεται ο αριθμός της ποινικής υπόθεσης που θα εκδικάζεται. Η ενημέρωση θα γίνεται από σύστημα που θα υπάρχει στη διάθεση του κάθε γραμματέα της έδρας και ο οποίος θα είναι επιφορτισμένος να πατάει το κουμπί ώστε να γίνεται η αλλαγή.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο «εμπνευστής» της ιδέας κ. Στέργος Λεβέντης είπε πως έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο Δικαστικό Μέγαρο, απομένουν ορισμένες λεπτομέρειες και ευελπιστεί μέσα στο φθινόπωρο να τεθεί σε λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών