«Η αναπνοή μου θα σμίξει με τ’ αγέρι»

«Η αναπνοή μου θα σμίξει με τ’ αγέρι»

«Η αναπνοή μου θα σμίξει με τ’ αγέρι»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 718 ΦΟΡΕΣ

Μια βραδιά βγαλμένη από όνειρο είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει και να βιώσει προχθές το μουσικόφιλο κοινό της Ρόδου, καθώς και πληθώρα επισκεπτών που βρίσκονται στο νησί. Μες στον ατμοσφαιρικό χώρο της αυλής του παλατιού του μεγάλου Μαγίστρου, εκεί που η ιστορία παντρεύτηκε με σύγχρονες μελωδίες, σε μια μοναδική και αρμονική συνύπαρξη. Η ιστορική και ένδοξη φιλαρμονική ορχήστρα του ΔΟΠΑΡ υπό την διεύθυνση του Μαέστρου και εξαίρετου μουσικού Δημήτρη Χαλκιά, μας ταξίδεψε κάτω από το φως των αστεριών, σε μουσικές από όλο τον κόσμο.

Ακούστηκαν κομμάτια που γεφύρωναν έργα κλασικά σπουδαίων συνθετών όπως Mozart, Haendell με σύγχρονους δημιουργούς όπως, Piovani Glenn Miller, δίνοντας θέση σε ακούσματα rock, soul και blues με Santana και Steve Wonder. Ξεχωριστή ήταν η ερμηνεία του σολίστ Γιαννη Χατζιδιάκου στο σαξόφωνο και η υπέροχη ενορχήστρωση του Παντελή Ταλαδιανου στο κομμάτι “La vita e Bella”

Δύο εξαιρετικές φωνές συνόδεψαν αυτό το μουσικό ταξίδι και έσμιξαν με τις χάλκινες αντανακλάσεις των πνευστών και πλαισιώνονταν ρυθμικά από πομπώδη κρουστά. Η υπέροχη και λυρικής ομορφιάς mezzosoprano Δήμητρα Παπαδοπούλου που τραγούδησε κομμάτια από την κλασική μουσική σκηνή και ο γνωστός Ρόδιος τραγουδιστής Γιάννης Παπαθεοδώρου που ερμήνευσε μοναδικά Nino Rota και Louis Armstrong. Η βραδιά δε θα μπορούσε να κλείσει διαφορετικά παρά μόνο μαγικά και με το κοινό να τραγουδάει κατενθουσιασμένο και με καταφανή συγκίνηση μαζί με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι " Μια πόλη μαγική".

Μέσα στα όμορφα της βραδιάς που εκτυλίχθηκε ήταν και η συγκινητική αναφορά του μαέστρου στον εκλιπόντα πρώην αρχιμουσικό της φιλαρμονικής Μανώλη Βαζούκο, καθώς επίσης και μια ευχάριστη νότα όταν ο μαέστρος παρέδωσε την μουσική σκυτάλη και την διεύθυνση σε ένα μικρό αγόρι παρασύροντας μας στη γνώριμη μελωδία του μεγάλου Μάνου Χατζιδακι "Τα παιδιά του Πειραιά".

Με μια έκδηλη υπόσχεση και επιθυμία λοιπόν πως αυτή η μουσική συνάντηση θα έχει και συνέχεια, ελπίζουμε να δούμε και να ζήσουμε ξανά ανάλογα μουσικά ταξίδια στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας