Δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στα νησιά μας

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε ό,τι αφορά τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές δεν έχουν καταγράψει κάποια κρούσματα.

Όπως ενημέρωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, υπήρξε μόνο μία περίπτωση ατόμου, το οποίο νόσησε ενώ βρισκόταν σε διακοπές σε κάποιο νησί μας, αλλά όπως διαπιστώθηκε είχε προσβληθεί από τον ιό πριν έρθει στην περιοχή μας.

«Εμείς δεν έχουμε λόγο ανησυχίας στο νότιο Αιγαίο καθώς δεν έχουμε κανένα κρούσμα.
Οι υπηρεσίες μας το παρακολουθούν στενά και είμαστε σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτρίλλης υπεύθυνος για θέματα υγείας έχει μία συνεχή συνεργασία με τις περιφερειακές και εθνικές υπηρεσίες που παρακολουθούν το ζήτημα. Φαίνεται ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχει θέμα.

Παρά το γεγονός ότι έχουμε  εκατομμύρια επισκεπτών έχουμε μόνο ένα περιστατικό σε ένα νησί που δεν κατεγράφη καν σε εμάς, καθώς η ίδια η εθνική υπηρεσία στην Αθήνα που παρακολουθεί το ζήτημα το εκτίμησε σωστά και το αποτύπωσε στην περιοχή από την οποία ήρθε αυτός ο επισκέπτης στο νησί.
Απλώς έτυχε μερικές μέρες μετά που έφυγε από την περιοχή, στην οποία κόλλησε τον ιό, να νοσήσει μόλις έφτασε σε ένα νησί μας.

Ο πληθυσμός πρέπει να είναι ήσυχος και οι επισκέπτες και οι μόνιμοι κάτοικοι ότι είμαστε σε συναγερμό παρακολουθούμε το θέμα αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λόγους ανησυχίας» δήλωσε ο περιφερειάρχης.