Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι

Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν έκαναν διακοπές το καλοκαίρι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

Απολογισμό του έργου των τελευταίων τριών μηνών έκανε ο περιφερειάρχης

Τον απολογισμό του έργου της περιφερειακής αρχής για το τρίμηνο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου, παρουσίασε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αίσθημα ευθύνης των συνεργατών του και για το έργο που παράγουν υπό αντίξοες συνθήκες.

Ειδικότερα τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει πριν από λίγο καιρό για την παρουσίαση του έργου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε δημοπρατήσεις έργων, εντάξεις στο ΕΣΠΑ, υπογραφές εργολαβικών συμβάσεων και προγραμματικών συμβάσεων που αντιστοιχούν στο ποσό των περίπου 70 εκ. ευρώ.

Ο κ. Χατζημάρκος ανέδειξε τη δουλειά των υπαλλήλων της περιφέρειας και όσων συνέβαλαν στο να επιτευχθεί αυτό το έργο λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Στον ιδανικό τόπο διακοπών το νότιο Αιγαίο, οι μόνοι που δεν έκαναν διακοπές ήταν οι συνεργάτες μας.

Το τρίμηνο Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο στην πιο υποστελεχωμένη περιφέρεια της Ελλάδας η παραγωγή έργου είναι συνάρτηση της αίσθησης της ευθύνης που έχεις απέναντι σε αυτό που καλείσαι να κάνεις».
Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η δουλειά βγαίνει πια με… ανθρωποθυσίες» και παρουσιάζοντας τον απολογισμό ανέφερε ότι το τρίμηνο «που δεν έκανε κανένας διακοπές» έγιναν τα εξής:
- Δημοπρατήθηκαν 17 έργα ύψους 10,2 εκ. ευρώ σε Ρόδο, Κω, Σύρο, Μήλο, Κάρπαθο, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σύμη, Χάλκη, Τήλο, Κάσο και Νίσυρο

- Εντάχθηκαν 16 έργα στο ΕΣΠΑ 2014-2020, ύψους 24,5 εκ. ευρώ σε Νάξο, Τήνο, Άνδρο, Ρόδο, Σαντορίνη, Κω, Μύκονο και Κάλυμνο
- Υπεγράφησαν εργολαβικές συμβάσεις για 5 έργα ύψους 1,1 εκ. ευρώ σε Φολέγανδρο, Λειψούς, Σύρο, Σαντορίνη, και Κω
- Ελέγχθηκαν στο τελικό τους στάδιο 6 έργα ύψους 21,3 εκ. ευρώ σε Πάρο, Κω, Σύρο και Ρόδο
- Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για 7 αθλητικά έργα ύψους 4,2 εκ. ευρώ σε Αρχάγγελο Ρόδου, Πυλί Κω, Νάξο, Πάρο, Ιαλυσό Ρόδου, Λάρδο Ρόδου και Φάνες Ρόδου

- Υπεγράφησαν 12 προγραμματικές συμβάσεις με δήμους ύψους 2,7 εκ. ευρώ σε Ανάφη, Σίφνο, Αστυπάλαια, Μήλο, Κάρπαθο, Μύκονο, Τήλο, Κύθνο, Ρόδο, Σαντορίνη και Κω
- Εκδόθηκαν 5 νέες προσκλήσεις για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ ύψους 10 εκ. ευρώ για τηλεϊατρική, ψυχική υγεία, αγροτική οδοποιία, vouchers για βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επίσης παραδόθηκαν προς χρήση μέσα στο τρίμηνο δύο σημαντικά έργα της περιφέρειας. Ο δρόμος από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης στην Οία και η γέφυρα Αφάντου. Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι οι συνεργάτες του δούλεψαν σε ένα μη φιλικό περιβάλλον και είχαν να αντιμετωπίσουν μεγάλη γραφειοκρατία για να μπορέσουν να φέρουν σε πέρας το έργο τους, ενώ έκανε γνωστό ότι ανάλογος απολογισμός θα ακολουθήσει και για τους τομείς του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς