Θα ξεκινήσουν τα έργα στο φράγμα Κρητηνίας

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν οι υπόλοιπες εργασίες στο φράγμα Κρητηνίας, όπως δήλωσε χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη τύπου, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνει, όπως είπε, και ενημέρωση της κοινής γνώμης μέσω του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου για τις αλλαγές που θα ισχύσουν στην εθνική οδό Ρόδου-Λίνδου μετά τα έργα διαπλάτυνσης που θα πραγματοποιηθούν εκεί.

«Σε ό,τι αφορά το φράγμα Κρητηνίας βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο εγκατάστασης του εργολάβου για να ξεκινήσουν οι εργασίες, κάτι που μπορεί να γίνει και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. Μένουν μόνο κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες από το παρελθόν. Δεν έχουμε λόγο ανησυχίας.

Σε ό,τι αφορά τη διαπλάτυνση της Ρόδου-Λίνδου στο β’ δεκαπενθήμερο Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε και στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για να ενημερωθούν και οι κάτοικοι του νησιού, τι έργο θα εκτελεστεί και τι αλλαγές θα γίνουν.

Θα πραγματοποιηθούν ανισόπεδοι κόμβοι καθώς η Ρόδος έχει μεγαλώσει πάρα πολύ και ειδικά το καλοκαίρι ο όγκος των οχημάτων είναι τεράστιος» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος ενώ αναφερόμενος στη γέφυρα Κρεμαστής έκανε γνωστό ότι θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες δειγματοληψίες εδάφους για να προχωρήσει η σύνταξη της μελέτης διαπλάτυνσης της υπάρχουσας γέφυρας από την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ».

«Έχουμε θετικά νέα σε ό,τι αφορά και την Κρεμαστή καθώς οι μελετητές εκεί προχωρούν, το έργο της αναβάθμισης και διαπλάτυνσης της υφιστάμενης παλιάς ιταλικής  γέφυρας στον Κρεμαστενό ποταμό και μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου ίσως χρειαστεί να γίνουν και κάποιες εργασίες για την εξέταση του εδάφους και γεωτρήσεις για να περάσουμε στο εδαφολογικό κομμάτι.

Η κρατική εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» έχει αναλάβει τη μελέτη διαπλάτυνσης ώστε να σταματήσει η τριτοκοσμική αυτή κατάσταση να περνάμε μέσα από τον ποταμό» κατέληξε ο περιφερειάρχης.