ΟΣΕΚΑ: Στην Ελβετία  ο Καλούδης

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης με αγωνιστικό αμαξίδιο και μέλος διοίκησης του ΓΣ Δωδεκάνησος, Τάκης Καλούδης, ταξίδεψε προ ημερών στην Ελβετία, με αφορμή τις εξελίξεις σε επίπεδο πα­γκόσμιας ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, η παλιά παγκόσμια ομοσπονδία (IWBF) έδωσε θέση της σ’ ένα νέο σχήμα, με νέο καταστατικό, με νέα έδρα (Ελβετία), με νέες ιδέες και απαντήσεις στα σύγχρονα ερωτήματα που το μπάσκετ με αμαξίδιο θέτει.

Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα, δεν μπορούσε να λείψει η ελληνική ομοσπονδία, η οποία έγινε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της νέας παγκόσμιας ομοσπονδίας. Παρέμεινε στη θέση του προέδρου της IWBF ο Ulf Mehrens, με τον οποίο ο κ. Καλούδης ήρθε σε συμφωνία να έχουν ακόμα πιο στενή συνεργασία.

Διεθνές σεμινάριο διαιτησίας
Πιστή στο «δόγμα» ότι η γνώση φέρνει εξέλιξη, η ΟΣΕΚΑ, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο, διοργανώνει διεθνές σεμινάριο διαιτητών, στο διάστημα 1-3 Σεπτεμβρίου στο Βόλο.

Στο σεμινάριο, εκτός από τους Έλληνες διαιτητές, θα πάρουν μέρος ρέφερι από την Κύπρο και τη Βουλγαρία, όλα αυτά υπό το βλέμμα του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Theo Vlug.

Οι Κώστας Κορομηλάς (καθηγητής και μέλος της ΚΕΔ / ΕΟΚ), Βασίλης Μπίκας (Διεθνής διαιτητής IWBF), Theo Vlug (International supervisor IWBF), Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος (Διεθνής διαιτητής IWBF) και Σπύρος Τσούντσουρας (καθηγητής ΟΣΕΚΑ) έχουν επωμισθεί το έργο της επιμόρφωσης των διαιτητών, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Καλούδης.