Ελληνική κυριαρχία  στο επί κοντώ

Είναι ανίκητη, είναι αυτή που όταν χρειάζεται να δώσει μάχη για τη νίκη βρίσκει τα ψυχικά αποθέματα, αγωνίζεται και κερδίζει τις αντιπάλους της επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη της κλάση.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έγραψε ιστορία προχθές στον τελικό του Diamond League στη Ζυρίχη κατακτώντας το τρίτο συνεχόμενο διαμάντι στην καριέρα της (2016-2017-2018) και παράλληλα χαρίζει στη χώρα μας το τέταρτο αφού ένα ακόμη έχει κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου το 2015, κάνοντας την κυρίαρχο στο επί κοντώ γυναικών.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου στον αγώνα της Ελβετίας πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.42μ. και τα 4.57μ. και απέτυχε στα 4.67μ., παίρνοντας στον τελικό την έκτη θέση.

Πάντως, χρειάστηκαν δυόμισι ώρες αγωνίας για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Η Στεφανίδη ξεκίνησε από τα 4.67μ. πέρασε με την 2η τα 4.77, με την πρώτη τα 4.82μ. και 4.87μ. ενώ απέτυχε στα 4.92μ. σημειώνοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση με 4.87μ.

Ο αγώνας είχε ανατροπές και μέχρι τα 4.67μ. Στεφανίδη, Μόρις, Σιντόροβα, ήταν οι αθλήτριες που θα συνέχιζαν στα υψηλότερα, ενώ Κυριακοπούλου, Ναγκότ, Μπραντσό Γκιγιόν απέτυχαν. Ο πήχης ανέβηκε στα 4.77μ. και συνέχισαν οι τρεις πρώτες με τις ίδιες προσπάθειες. Στα 4.82μ. η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη όπως και η Μόρις ενώ η Σιντόροβα με την τρίτη προσπάθεια. Στα 4.87μ. άρχισε να ξεκαθαρίζει η κατάσταση και να φαίνεται ποια θα κυριαρχήσει. Η πρωταθλήτριά μας,  πέρασε το ύψος αυτό με την πρώτη, η Μόρις άφησε την 2η προσπάθεια ενώ η Σιντόροβα απέτυχε. Έτσι έμειναν οι δύο για τα 4.92μ. και όταν η Μόρις απέτυχε για δεύτερη φορά (και μια ακόμη από τα 4.87μ.) το διαμάντι βρήκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την κάτοχό του, Κατερίνα Στεφανίδη.