Ομόφωνο ψήφισμα για τα δυσπρόσιτα σχολεία

Ομόφωνο ψήφισμα για τα δυσπρόσιτα σχολεία

Ομόφωνο ψήφισμα για τα δυσπρόσιτα σχολεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1429 ΦΟΡΕΣ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου

Ομόφωνο ψήφισμα με το οποίο δηλώνει την αντίθεσή του στις δρομολογούμενες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας περί «αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων» σχολικών μονάδων του δήμου της Ρόδου, κάτι που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του προχθές το βράδυ.

Το θέμα εισηγήθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Προσχολικής Αγωγής, Γιάννης Κορωναίος, ο οποίος ζήτησε από το Σώμα να εγκρίνει το σχετικό ψήφισμα, όπως και έγινε.

Σημειώνεται ότι, με τη συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου, απεντάσσονται από την κατηγορία των δυσπρόσιτων οι παρακάτω σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο:

Τα Γυμνάσια Γενναδίου και Έμπωνα, τα Νηπιαγωγεία Έμπωνα, Κρητηνίας, Ελεούσας και Απολλώνων, τα Δημοτικά σχολεία Έμπωνα, Κρητηνίας, Απολλώνων και Διμυλιάς.

Το ψήφισμα που ενέκρινε το δ.σ. αναφέρει τα παρακάτω:
“Tα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου δηλώνουμε αντίθετοι σε οποιαδήποτε προσπάθεια και με οποιαδήποτε μορφή του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ρόδου με στόχο την απαξίωσή της στα μάτια μαθητών-γονέων-εκπαιδευτικών, της κοινωνίας γενικότερα.

Οι δρομολογούμενες αποφάσεις “αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων” σχολικών μονάδων του δήμου μας και η μετάπτωσή τους σε άλλη κατηγορία, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη Εθνικοί λόγοι - γεωμορφολογία και τα ιδιάτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, όπως η νησιωτικότητα-παραμεθόριος και προβληματική περιοχή και οι δυσκολίες που απορρέουν για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς οδηγούν στη ραγδαία υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών οι οποίοι στερούνται άλλων επιλογών.

Η μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί στην αφαίρεση του δημοτικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης και των συλλογικών οργάνων της σχολικής κοινότητας, αφού καταστρατηγεί την νομοθεσία αλλά και το ουσιώδες δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν.

Επειδή είναι επιθυμητός ο εξορθολογισμός της κατάταξης σε αξιολογικές κατηγορίες και ο καθορισμός των δυσπρόσιτων σχολικών μονάδων, ζητάμε την επανεξέταση του αποχαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας που αναφέρονται στην παρ. δ. της παρούσας εισήγησης και την τελική κατάταξή τους στην κατηγορία των δυσπρόσιτων (ΙΑ, ΙΒ, ΙΓ).

Στηρίζουμε τον αγώνα των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων Α’ ΕΛΜΕ Δωδ/σου και σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπ/σης Ρόδυ”.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς