Ταμίας κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 13.000 ευρώ

Με την υπόθεση 55χρονης που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από επιχείρηση της περιοχής μας θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση το Πενταμελές  Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 55χρονη εργαζόταν ως ταμίας σε μεγάλη επιχείρηση της περιοχής μας και σε χρονικό διάστημα ενός έτους φέρεται να υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά πριν ένα χρόνο από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσο,  το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, έκρινε ένοχη για υπεξαίρεση με τη διακεκριμένη μορφή ως εντολοδόχου (ήταν ταμίας στην επιχείρηση) την 55χρονη και εφαρμόζοντας το νέο νόμο της επέβαλε ποινή κάθειρξης 5 ετών,  την οποία ανέστειλε με τον όρο της επιτήρησής της από επιμελητή δικαστηρίων, ενώ και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Στους αυτοτελείς ισχυρισμούς του ο συνήγορός της κ. Κιουρτζής επεσήμανε μεταξύ άλλων τα μη ταπεινά αίτια που οδήγησαν την 55χρονη στην πράξη της αυτή, την οποία και αποδέχτηκε.

Όπως είπε, τα προβλήματα που είχε με την ασθενή μητέρα της και η αδυναμία της να καλύψει τις ιατροφαρμακευτικές ανάγκες της όπως επίσης και αυτές του ανήλικου παιδιού της, την ανάγκασαν να προβεί στην πράξη αυτή, με σκοπό πάντα να λάβει τα χρήματα ως δάνειο και να επιστρέψει.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου, η 55χρονη άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου στις 24 Σεπτεμβρίου από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.