Ολοκληρώνεται η υπογραφή συμβολαίων για τα ξενοδοχεία

Ολοκληρώνεται η υπογραφή συμβολαίων για τα ξενοδοχεία

Ολοκληρώνεται η υπογραφή συμβολαίων για τα ξενοδοχεία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 767 ΦΟΡΕΣ

Για την ερχόμενη τουριστική περίοδο

Ζήτημα ημερών είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπογραφής των νέων συμβολαίων για τα ξενοδοχεία της Ρόδου που αφορούν τη νέα τουριστική περίοδο της επόμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, κατά μέσο όρο οι ξενοδόχοι πήραν αυξήσεις σε ποσοστό 3% για το 2019, ενώ τα ξενοδοχεία που ανακαινίστηκαν πήραν μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης. Οι μόνες αγορές που απομένουν για να κλείσουν συμβόλαια είναι αυτές της Ρωσίας και του Ισραήλ, καθώς από εκεί οι κρατήσεις γίνονται πιο αργά από τις υπόλοιπες.

Σε γενικές γραμμές υπάρχει ικανοποίηση στη Ρόδο για τις αυξήσεις αυτές, δεδομένου του ανταγωνισμού, που υπάρχει από πολλές ανταγωνίστριες χώρες, όπως η Τουρκία. Ειδικά για την Τουρκία, μάλιστα παρατηρείται μία ανάκαμψη καθώς προσφέρει καλό προϊόν σε καλές τιμές και όπως είναι φυσικό θα προσελκύσει το 2019 μεγάλο αριθμό τουριστών.

Ο ανταγωνισμός από την Τουρκία είναι πολύ μεγάλος. Η Τουρκία δεν κάνει απλώς ένα come back, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, προετοιμάζεται για ρεκόρ το 2019. Η δυναμική επάνοδος της Τουρκίας, που συνοδεύεται από τιμές ιδιαίτερα ανταγωνιστικές, προβληματίζει έντονα την ελληνική τουριστική αγορά, με τους πιο απαισιόδοξους να βλέπουν το 2019 ως το πρώτο πτωτικό έτος μετά από τα αυξητικά ποσοστά των τελευταίων ετών.

Άλλωστε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, σχολιάζοντας μία μελέτη της Alpha Βank για τον ελληνικό τουρισμό υπογράμμισε ότι “η μείωση του ΦΠΑ σε διαμονή-εστίαση-μεταφορές, θα προσελκύσει επενδύσεις, μπορεί να αυξήσει το μερίδιο αγοράς διεθνώς, αλλά το κυριότερο θα θωρακίσει την προσφορά σε μελλοντική αναστροφή της θετικής τάσης, που πιστεύω δεν είναι μακριά”.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό