Στη Ρόδο ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό

Αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό θα έρθουν τον Οκτώβριο στη Ρόδο, για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ∆ιεθνούς Περιφερειακού Φόρουµ µε τίτλο "Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη µέσω του αθλητισµού" που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας.
 
Το φόρουμ διοργανώνεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία µε το Μη Κυβερνητικό Οργανισµό "Peace and Sport" και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου.
Μάλιστα εκτός από αρχηγοί κρατών αναμένεται να συµµετέχουν διεθνούς κύρους προσωπικότητες, από το χώρο του αθλητισµού και του πολιτισµού, όπως, Ολυµπιονίκες και αθλητές, µέλη Ολυµπιακών Επιτροπών, Πρόεδροι διεθνών και εθνικών αθλητικών οµοσπονδιών κλπ.

Εκτιμάται ότι οι συµµετέχοντες του συνεδρίου θα ανέρχονται περίπου σε 350 άτομα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
• Πρωινή εκδήλωση µε κύριο θέµα συζήτησης: "Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη µέσω του αθλητισµού"
• Μεσηµεριανή εκδήλωση στο αρχαίο Στάδιο παρουσία τόσο των επίσηµων συµµετεχόντων, όσο και της τοπικής κοινωνίας και των σχολείων.
• Βραδινή εκδήλωση,  η οποία θα περιλαµβάνει βραβεύσεις, οµιλίες και ένα πολιτιστικό δρώµενο.

Το νησί της Ρόδου, όντας διαχρονικά το σταυροδρόµι των µεγαλύτερων πολιτισµών που αναπτύχθηκαν ανά τους αιώνες στη λεκάνη της Μεσογείου, κρίθηκε ως ο ιδανικός τόπος για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου είδους φόρουµ,  το οποίο θα δώσει έµφαση στη συνδροµή του αθλητισµού στην παγκόσµια ειρήνη, η οποία τα τελευταία χρόνια, στην Ανατολική Μεσόγειο απειλείται καθηµερινά καθώς και θα συνδράµει στη σύσφιγξη των σχέσεων των µεσογειακών αθλητικών οµοσπονδιών.
 Άλλωστε η πλειονότητα των επίσηµων συµµετεχόντων θα προέρχονται κυρίως από μεσογειακές χώρες.

Τα αποτελέσµατα του αναµένεται να είναι άκρως θετικά για το νησιωτικό σύµπλεγµα του Νοτίου Αιγαίου αλλά και για την ελληνική επικράτεια στο σύνολό της. Για τη διοργάνωση των εργασιών του, η οργανωτική επιτροπή που συστάθηκε στην περιφέρεια επισκέφθηκε πρόσφατα το Μονακό και είχε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Μη Κυβερνητικού Οργανισµού "Peace and Sport", σε συνέχεια της συνεργασίας που είχε ξεκινήσει προ μηνών με αντίστοιχη επίσκεψή τους στη Ρόδο.