Η εικαστική έκθεση «Μετατροπές» στη Σύμη

«ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της νέας εικαστικής έκθεσης που φιλοξενείται αυτό το διάστημα στη Σύμη, στο Πνευματικό Κέντρο του νησιού.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει σε αυτή έργα των Ian Haycox και Νίκου Ζαχαριά, εμπνευσμένα από τα διάφορα μέρη που έχουν ζήσει και ταξιδέψει οι καλλιτέχνες, όπως η Αγγλία, η Αυστραλία, η Κούβα και φυσικά η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Σύμη, η οποία αποτελεί και τον κοινό τόπο συνάντησης και δημιουργίας τους.

Εμπνευσμένοι τίτλοι των έργων του Ian Haycox, όπως «Ένα ευτυχισμένο κόκκινο παρά το Brexit», «Μετά την τζαζ – ρούμι στο Μαλεκόν», «Από τον Μοντριάν έως τον Ρόθκο, από την Αβάνα έως τη Σύμη», «Η Σύμη κατά τον Τραμπ – Καμία συζήτηση» αλλά και «Κατακλυσμός» - μία σειρά 5 έργων δημιουργημένων από λάσπη που άφησε πίσω της η καταστροφική καταιγίδα «Ευριδίκη» που έπληξε το νησί τον Νοέμβρη του ’17- αποτυπώνουν εύστοχα τις καλλιτεχνικές, πολιτικές και φιλοσοφικές ανησυχίες του καλλιτέχνη.

Παράλληλα, πεταμένα «άχρηστα» αντικείμενα –πλαστικά, ξύλινα και μεταλλικά – αλλοιωμένα από το χρόνο, έχουν συνδεθεί από τον Νίκο Ζαχαριά με παραδοσιακά υλικά της τέχνης για να δημιουργήσουν μία σειρά από ασεμπλάζ.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Κυριακή 26/08 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 09/09, ενώ στα πλαίσια της θα πραγματοποιηθούν και δύο προβολές ταινιών. Μία αναμφίβολα ενδιαφέρουσα πρόταση για τους επισκέπτες της Σύμης!