Με φιλοδοξίες ο Λαουδίκος στο Παγκόσμιο Βετεράνων

Από σήμερα μέχρι και τις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μάλαγα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων, συγκεντρώνοντας πολλές συμμετοχές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.

Στον αγώνα αυτό θα συμμετάσχει και ο Αναστάσιος Λαουδίκος, στον ακοντισμό της κατηγορίας 40, ένα αρκετά ιδιαίτερο αγώνα, δεδομένου του ότι θα έχουν παρουσία πάρα πολλοί ενεργοί ακόμα αθλητές.
Ο ακοντιστής μας θ’ αναχωρήσει από τη Ρόδο αύριο με προορισμό την ισπανική πόλη, για να διεκδικήσει ό, τι καλύτερο μπορεί. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργάνωσης, στο αγώνισμα αυτό θα υπάρχει προκριματικός που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή με 30 αθλητές ώστε να βγουν οι 12 συμμετέχοντες του τελικού,  στις 10 του μήνα με ώρα έναρξης στις 17.00.

Ο Αναστάσιος Λαουδίκος έχει καλύτερη επίδοση φέτος 60,53μ. από το Περιφερειακό Ανδρών-Γυναικών στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» τον περασμένο Μάιο, δίνοντάς του, αν το πλησιάσει στη Μάλαγα, πολλές πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό.
Να σημειωθεί πως ο αθλητής μας, είχε κερδίσει στο αγώνισμα αυτό τους Βαλκανικούς της Σμύρνης το 2012 και στη Θεσσαλονίκη το 2016, σε μικρότερη όμως κατηγορία τότε.  

«Στόχος μου κατ’ αρχάς με τη συμμετοχή στους αγώνες είναι να περάσω στον τελικό. Αν το κατορθώσω αυτό, θα προσπαθήσω τουλάχιστον να μπω στην οκτάδα και να διεκδικήσω ακόμα και μετάλλιο. Όλα είναι πιθανά.» δήλωσε στην «ΑΡ» ο Αναστάσιος Λαουδίκος που θα έχει πρώτη φορά παρουσία σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για τους αγώνες τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ Στέφανο Κυριαζή αλλά και τον σύλλογό μου, την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο ώστε να πραγματοποιήσω το ταξίδι για τη συμμετοχή μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους χορηγούς μου, τον ξενοδόχο Αναστάσιο Λαζαρίδη, την Ταβέρνα Τσαμπίκος στα Κολύμπια και τα Σούπερ Μάρκετ Παναγιωτάς, αφού αν δεν με στήριζαν δεν θα μπορούσα να έχω τη μοναδική εμπειρία της συμμετοχής.»