Το μέλι της Ρόδου σε τροχιά πιστοποίησης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η πιστοποίηση του μελιού της Ρόδου ήταν το θέμα που κυριάρχησε στην συνάντηση που είχε χθες, Δευτέρα,  ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης,  στο γραφείο του με τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Ρόδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Αρχής για την πιστοποίηση των τοπικών προϊόντων, την ανάδειξή τους και την προώθησή τους στις αγορές τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού.

Συζητήθηκαν επίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν σε κοινές προσπάθειες για την επίλυσή τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Μανώλης Κοκιαντώνης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Σάββας Σαββούλης, Φραγκίσκος Μαλιωτάκης και Αναστάσιος Σωτηράκης καθώς και ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ρόδου «Η Κυψέλη», Νίκος Μελισσουργός.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε:

 

«Συνεχίζουμε τις επαφές και συναντήσεις με τους εκπροσώπους των παραγωγών στο πλαίσιο της συνεχούς επαφής και ενημέρωσης της Περιφερειακής Αρχής με τις τοπικές κοινωνίες, για την εξέταση των θεμάτων που τους απασχολούν, τις λύσεις που προτείνονται αλλά και την ανάλογη ανάδειξη προβολής και πιστοποίησης των τοπικών προϊόντων που μπορούν να τύχουν πιστοποίησης με την ένδειξη ΠΟΠ – ΠΓΕ – ΕΠΙΠ,  από το καλάθι των προϊόντων της Περιφέρειάς μας. Σε αυτή την συνάντηση συμφωνήσαμε από κοινού να ξεκινήσουμε την προσπάθεια πιστοποίησης του μελιού της Ρόδου που πληροί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης».