Κατηγορούνται για ληστεία ένας Ροδίτης και μία τσιγγάνα

Για τη ληστεία που διέπραξαν σε βάρος συμπολίτη μας από τον οποίο και αφαίρεσαν με τη βία χρήματα, θα λογοδοτήσουν ένας 37χρονος κάτοικος Ρόδου και μία 37χρονη αθίγγανη, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από ενάμιση χρόνο οι δύο κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η απόφαση αυτή, του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα να οδηγούν στη φυλακή οι δύο καταδικασθέντες, οι οποίοι ωστόσο άσκησαν έφεση και θα εκδικαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2018.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν επτά χρόνια στη Ρόδο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο δράστες από κοινού στις 24 Μαρτίου 2011 απείλησαν τον συμπατριώτη μας με ένα κομμάτι ξύλο και στη συνέχεια πιάνοντας τον από τον λαιμό τον ανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Σε βάρος του 37χρονου αλλά και της 37χρονης ΡΟΜΑ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και η υπόθεση παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο.