Σταμάτης Μαχλής: «Ευκαιρία για τομές και αναβάθμιση»

Πιο ώριμες από κάθε προηγούμενη φορά είναι, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο του Κλεάνθη, Σταμάτη Μαχλή, οι συνθήκες  για να δομηθεί η Α’ κατηγορία Blue Star Ferries με τρόπο που θα αντιπροσωπεύει την πραγματική δυναμική του τοπικού ποδοσφαίρου και ακολούθως, να αναβαθμιστεί ο θεσμός του κυπέλλου Δωδεκανήσου.

 Ο έμπειρος παράγοντας επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης μία πρόταση στην οποία επιμένει από παλιά και η οποία αναφέρεται αφ’ ενός στη διοργάνωση, σε μόνιμη βάση, ενός πρωταθλήματος με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων ομάδων, αφ’ ετέρου δε στη θέσπιση διπλών αγώνων στην προημιτελική και στην ημιτελική φάση του κυπέλλου.

 Σύμφωνα με τον κ. Μαχλή,  το φετινό καλοκαίρι ήταν εξόχως διδακτικό, καθώς η αδυναμία ουκ ολίγων ομάδων της Β’ κατηγορίας να αποδεχθούν την πρόσκληση ανόδου τα «σαλόνια» κατέδειξε, με τον πλέον εμφατικό τρόπο, πως η κορυφή της πυραμίδας του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου δεν αντέχει μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών από τον  υφιστάμενο, για λόγους όχι μόνο ανταγωνιστικότητας και ενδιαφέροντος για το φίλαθλο κοινό, αλλά και βιωσιμότητας των σωματείων, όπως και αντοχών των παραγόντων που σηκώνουν το οικονομικό βάρος.

Οι λιγότερες αγωνιστικές δημιουργούν τα χρονικά περιθώρια να αυξηθεί ο αριθμός των συναντήσεων στο κύπελλο, με τρόπο που θα το καταστήσει πιο θελκτικό και ταυτόχρονα, πιο δίκαιο. Ο επίτιμος πρόεδρος των Παραδεισιωτών εκτιμά πως οι διπλοί αγώνες στην τελική ευθεία της διοργάνωσης θα επιβραβεύσουν τις ομάδες που είναι πραγματικά καλύτερες, θα διατηρήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων σε μία περίοδο που κατά κανόνα, στο πρωτάθλημα πολλά έχουν ξεκαθαρίσει και ταυτόχρονα θα βοηθήσουν τα σωματεία να τονώσουν τα έσοδά τους.

Ο Σταμάτης Μαχλής έχει ήδη ενημερώσει προφορικά τους ανθρώπους της Ένωσης, η πρότασή του στηρίζεται απόλυτα από τη διοίκηση του Κλεάνθη και πολύ σύντομα θα κατατεθεί στην Ένωση και εγγράφως.

Τέλος και με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Σταμάτης Μαχλής εύχεται σε όλες τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους διαιτητές καλή επιτυχία και καλή δύναμη στους παράγοντες.