Απολογήθηκε υπάλληλος για τα πλαστά δικαιολογητικά

Ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, αφέθηκε χθες μετά την απολογία της η πρώην υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία κατηγορείται στην υπόθεση της πρόσληψης δημοτικών αστυνόμων με πλαστά δικαιολογητικά.

Όπως είναι γνωστό, η πρώην υπάλληλος ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς το διάστημα της πρόσληψης των δημοτικών αστυνόμων συμμετείχε στην πενταμελή επιτροπή του άρθρου 6, η οποία επιτροπή και έκανε την επιλογή των επιτυχόντων.

Έτσι χθες προσήχθη συνοδευόμενη από το συνήγορό της κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου. όπου και απολογήθηκε για τα αδικήματα της  ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία με χρήση σε βάρος ΟΤΑ κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια σε συνδυασμό με τον επιβαρυντικό νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σημειώνεται πως ήταν η τρίτη φορά που απολογήθηκε για αυτή την υπόθεση, καθώς για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην  πλαστογραφία είχε δώσει εξηγήσεις τόσο στις 14 Μαΐου 2012 όσο και στις 15 Φεβρουαρίου 2013, οπότε και είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους, ενώ μετέπειτα ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην υπάλληλος απολογούμενη χθες επανέλαβε όσα και τις προηγούμενες φορές είχε πει, αρνούμενη αυτά που της καταλογίζονται, ενώ διερωτήθηκε κατά την απολογία της γιατί  από όλα τα μέλη της επιτροπής, η οποία ήταν πενταμελής, κλήθηκε σε απολογία μόνο εκείνη. Η πρώην υπάλληλος έκανε λόγο για άλλη μία φορά «για πολιτική δίωξη σε βάρος της», για την οποία ευθύνεται, όπως φέρεται να είπε, συγκεκριμένος λειτουργός της Περιφέρειας.

Η ίδια εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο έγινε η διαδικασία επιλογής των υποψήφιων δημοτικών αστυνόμων και το ρόλο τον οποίο είχε η ίδια, θέλοντας να αποδείξει πως είχε τόση ανάμειξη όση και τα υπόλοιπα μέλη της πενταμελούς επιτροπής και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο που επίσης ήταν υποψήφιος, τελικά  έμεινε απ’ έξω, αλλά και πως δεν γνωρίζει καν τους ανθρώπους που φέρεται να έχει επηρεάσει.

Εκτός από την πρώην υπάλληλο στην υπόθεση κατηγορούνται 15 άτομα για το αδίκημα της πλαστογραφίας και 17 για το αδίκημα της απάτης.

Τόσο για την πρώην υπάλληλο όσο και τους λοιπούς εμπλεκόμενους, όλα ξεκίνησαν με την προκήρυξη στο τέλος του 2004 της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πλήρωση θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού από τους ΟΤΑ Α΄βαθμού με αντικειμενικά κριτήρια, 41 συνολικά θέσεων ειδικού ένστολου προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας των κατηγοριών πανεπιστημιακής, τεχνολογικής, και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του τότε Δήμου Ροδίων Νομού Δωδεκανήσου, εκ των οποίων οι 30 θέσεις ήταν της κατηγορίας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η  πρώην υπάλληλος φέρεται να προκάλεσε τους συγκατηγορούμενούς της να παραποιήσουν (πλαστογραφήσουν) έγγραφα (απολυτήριο, πτυχίο ξένων γλωσσών κ.α.) τα οποία χρησιμοποίησαν για την συμμετοχή τους και πρόσληψή τους στη θέση του δημοτικού αστυνόμου.