Μαρίζα Χατζηλαζάρου: Θετικά τα νέα για την τουριστική κίνηση

Μαρίζα Χατζηλαζάρου: Θετικά τα νέα για την τουριστική κίνηση

Μαρίζα Χατζηλαζάρου: Θετικά τα νέα για την τουριστική κίνηση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 714 ΦΟΡΕΣ

Θετικά είναι τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο μέχρι και τον Ιούλιο, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου η οποία χθες, σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε στις δράσεις που κάνουν αυτή την περίοδο για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Καταρχήν, όπως είπε, τα μηνύματα είναι θετικά αφού μέχρι και τον Ιούλιο η τουριστική κίνηση παρουσιάζει μία αύξηση μέσου όρου 10%, υπάρχει ένα έλλειμμα στον εσωτερικό τουρισμό ωστόσο η Αντιδήμαρχος εκτιμά ότι είναι κάτι πρόσκαιρο αφού έχει να κάνει με τη γενικότερη οικονομική κρίση στη χώρα. Όπως είπε, η Διεύθυνση Τουρισμού και ο Δήμος Ρόδου, προσπαθεί με όλες τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο τη ζήτηση του νησιού και να διευρύνει την προβολή και την προώθηση σε νέες αγορές, προκειμένου και να δημιουργήσει μία νέα δυναμική αλλά και να δούμε περισσότερους τουρίστες, ποιοτικότερους, και γιατί όχι σε διάφορες θεματικές δραστηριότητες.

Όσον αφορά στον προγραμματισμό για την παρουσία της Ρόδου σε εκθέσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αναμένουμε το Λονδίνο που η Ρόδος θα συμμετέχει με δυναμική ομάδα στο περίπτερο της Περιφέρειας και παράλληλα στο περίπτερο στη Βαρσοβία της Πολωνίας, αλλά και στις εκθέσεις Philoxenia και Athens Expo, στην Αθήνα. Βέβαια, η Ρόδος θα έχει και αυτόνομη παρουσία, μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ, σε εξειδικευμένες εκθέσεις που έχουν να κάνουν με luxury τουρισμό και συνεδριακό που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, αφού οριστικοποιηθεί η συμμετοχή στις συγκεκριμένες εκθέσεις.
Δράσεις

Ποικίλες και πλούσιες είναι οι δράσεις της Διεύθυνσης Tουρισμού αυτό το διάστημα, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι, συμμετείχαν στην έκθεση TOUR-NATUR στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, με τη στήριξη της Περιφέρειας, καθώς επενδύουν στους Γερμανούς που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Ρόδο τη χαμηλή περίοδο και οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι σε θεματικές δραστηριότητες της υπαίθρου αλλά και σε αθλητικές δράσεις.

Είναι γεγονός, όπως είπε, ότι και από τα στοιχεία της Fraport, η Γερμανική αγορά παρουσιάζει αυξητικά νούμερα από το Μάρτιο, κάτι που αποδίδουν και στην πολύ καλή προβολή του νησιού.

Παράλληλα, στη Ρόδο, αυτό το διάστημα συντονίζουν πολλές δημοσιογραφικές αποστολές, από διάφορα μέρη, όπως διάσημους blogger, δημοσιογραφική αποστολή από τον ΕΟΤ Αγγλίας η οποία συντονίζεται από το πρακτορείο “on the beach” και θα μείνουν από 4-7 Σεπτεμβρίου για να προβάλουν το νησί μας στη Βρετανική αγορά. Επίσης, σε συνεργασία και με τον ΕΟΤ Μιλάνου, θα έρθει εδώ ένας έγκριτος φωτογράφος-δημοσιογράφος.

Ακόμη, τον Οκτώβριο με την αποστολή που συντονίζει ο ΕΟΤ-Αυστρίας-Ουγγαρίας με τέσσερις δημοσιογράφους, μαζί με την υπεύθυνη της Αegean, οι οποίοι θα μείνουν από τις 11-16 Οκτωβρίου, προκειμένου να κάνουμε ένα δυναμικό άνοιγμα στην Ουγγρική αγορά. Αναμένονται ακόμη τρεις δημοσιογράφοι από τη Γαλλία.

Επίσης, τον Οκτώβριο, σε συνεργασία της Ρόδου με τα περίχωρα της Μασσαλίας, στην έκθεση που θα γίνει 2 και 3 Μαρτίου και έχει να κάνει με τον τουρισμό και την πολιτιστική κληρονομιά, θα είναι ο τιμώμενος προορισμός.

Διαβάστε ακόμη

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού