«Η Historica της Ρόδου θα μας ενώσει  μετά από χρόνια»

Ο Γιώργος Κατσέλης ξεκίνησε την ποδηλατική του καριέρα στον Μελιτέα Θεσσαλονίκης και συνέχισε στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική μας ομάδα.

Σε ηλικία 58 ετών, ο Γιώργος Κατσέλης θα έρθει στη Ρόδο και θα συμμετέχει στην Historica, που θα γίνει από 12 έως 14 Οκτωβρίου.

Ο σημαντικός αυτός αθλητής μίλησε για τη συνάντηση που θα θυμίσει σε όλους πόσο σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για τη Ρόδο αλλά και πανελλαδικά, είχε η ποδηλασία.

Τι σας έχει μείνει όλα αυτά τα χρόνια από την ενασχόλησή σας με την ποδηλασία;
«Αυτό που μου έχει μείνει είναι οι άνθρωποι και οι αθλητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί και ανταγωνιστεί. Αυτό δεν ήταν κάτι παροδικό. Είναι αδελφικές φιλίες που κρατάνε στο χρόνο. Εκτός από τις επιτυχίες και τις ωραίες στιγμές οι φιλίες είναι αυτές που μένουν και μας θυμίζουν τα παλιά».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή της ποδηλατικής σας πορείας;
«Είναι αρκετές... Η άφιξη του Ηλία Κελεσίδη από την τότε Τσεχοσλοβακία μαζί με τον προπονητή Πάβελ Ντόλεζαλ. Η νίκη μου στο γύρο της Αιγύπτου το 1984, η 4η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες το 1987 στο Μαρόκο, η 3η θέση στο γύρο της Τουρκίας και πολλές πολλές στιγμές στην Ελλάδα».

Αν έχετε τρέξει στη Ρόδο, τι αναμνήσεις έχουν μείνει στο μυαλό σας;
«Στη Ρόδο έχω τρέξει πάρα πολλές φορές και συμμετείχα σε πολλές προετοιμασίες. Κάθε χρόνο περιμέναμε με αγωνία να έρθουμε στη Ρόδο, στην οποία υπήρχαν σπουδαίοι αθλητές όπως οι Μανίκαρος, Κούντρας, Βογιατζής, Κρομμύδας, Πολίτης και πολλοί ακόμη. Μόνο τα καλύτερα θυμάμαι από τη Ρόδο. Αυτό που γινόταν στο νησί και στο ποδηλατοδρόμιο δεν υπήρχε πουθενά στην Ελλάδα. Ο κόσμος λάτρευε την ποδηλασία και υπήρχε φανατισμός. Οι Ροδίτες έχουν ποδηλατική παιδεία, ο κόσμος γέμιζε τα γήπεδα και υπήρχε ευγενή άμιλλα».

Με την ευκαιρία του ταξιδιού σας στη Ρόδο για την Historica, ποιον θα θέλατε να δείτε και να συναντήσετε μετά από τόσα χρόνια;
«Τους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας από το 1984 έως το 1987. Ήμασταν μαζί, τρέχαμε σε αγώνες και περνούσαμε ωραίες στιγμές. Από τότε που μεγαλώσαμε, βρισκόμαστε περιστασιακά αλλά ποτέ όλοι μαζί. Τώρα είναι μία καλή ευκαιρία».

Ποια είναι η άποψή σας για την Historica;
«Αυτό που κάνουν οι διοργανωτές είναι ευχάριστο και όμορφο. Θα μας ενώσει μετά από πολλά χρόνια. Η άποψή μου είναι ότι έπρεπε κάποιος να κάνει την Historica και ακόμη καλύτερα που διεξάγεται στη Ρόδο, που έχει μεγάλη ιστορία στην ποδηλασία. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιώργο και σε όλους τους διοργανωτές».