Δημήτρης Βασιλάκης: «η μουσική είναι κάλεσμα»...

Γράφει η Ρένα Παπακωνσταντίνου
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης


Σε εποχές όπου όλα χάνουν την ταυτότητά τους και ο ήχος της μονοτονίας και της μιζέριας έχει κατακλύσει το σύμπαν, ένας άνθρωπος καταφέρνει να επιβιώνει μέσα από το πάθος της  μουσικής του. Αυτής που μπήκε στη ζωή του έτσι απλά και ξαφνικά για να μείνει και να ενθουσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς αυτής της κατηγορίας, της τζαζ μουσικής.

Στόχος του να οριοθετήσει τη θέση της γυναίκας μέσα από την τζαζ μουσική, έχοντας κοντά του τρεις γυναίκες από διαφορετικές γωνίες, που γίνονται ένα στη σκηνή  και αποδεικνύουν ότι στην τζαζ όλοι είναι ισότιμοι ασχέτως, από πού προέρχονται.

Δημήτρης Βασιλάκης...
Ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας έρχεται στο νησί μας με αφορμή Jazz Democracy forum/Festival που  παρουσίασε πρόσφατα στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για τη διεθνή ημέρα της τζαζ.

Που οργανώνει στις 9/9 στο Παλάτι του μεγάλου Μαγίστρου και στις 10/9 στην "Ωβέρνη" στην Παλιά Πόλη.

Έχει δώσει συναυλίες στους πιο μακρινούς προορισμούς, έχει παίξει για τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα καθώς και για τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον στην επίσημη επίσκεψή του εδώ.  
Συνεργάστηκε με τις μεγαλύτερες δισκογραφικές και έργα του έχουν αποτελέσει αντικείμενο μελέτης  σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Ένας άνθρωπος με όραμα   κι ευαισθησίες εσωτερικές όπως αποδεικνύει με την τελευταία ενασχόλησή του, την έκδοση ποιητικών συλλογών από τις φημισμένες εκδόσεις Γαβριηλίδη, παρουσίαση των οποίων θα γίνει στις 10/9 στην  «Ωβέρνη» στις 8:30 μ.μ.

Στη σκηνή θα τον συνοδεύουν δύο αδέλφια από τη Ρόδο, ο Άρης και η Νεφέλη Σολομών, καθώς και ο Λευτέρης Χατζηαντώνης.
 


Μαζί του επίσης θα είναι ο γιος του, Νέστορας Βασιλάκης, ένας ταλαντούχος νέος που ήδη έχει διακριθεί για τις ικανότητές του στο σαξόφωνο.

Η τζαζ όπως λέει ο Δημήτρης δεν είναι ενασχόληση, είναι κάλεσμα.

Ας ανταποκριθούμε λοιπόν όλοι στο κάλεσμά του και ας αφεθούμε στη μαγεία της μουσικής υπό τον ξεχωριστό ήχο του σαξόφωνου, και των αυτοσχεδιασμών του μοναδικού Δημήτρη Βασιλάκη που έσπασε τα όρια της Ελλάδας μας και απέδειξε ότι η τζαζ υπηρετεί πιστά τη Δημοκρατία, δεν κάνει διακρίσεις και ενώνει με τη δύναμή της.

"Η ποίηση είναι μία ηρωική πράξη στο μυαλό του ποιητή. Ένα ναδίρ, ένα ζενίθ".
"ένα άπιαστο όνειρο...                       
έχουμε φτάσει πολύ κοντά
λίγο πολύ κοντά...
σαν ανακολουθία φιμπονάτσι
τείνουμε συνέχεια στη Χρυσή τομή
μιας απ' της  πραγματικότητας"   
«Avacoda»
Δημήτρης Βασιλάκης