Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις κάρτες

Απολογήθηκαν χθες ενώπιον της Ανακρίτριας Ρόδου τα επτά άτομα που κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, διαπράττοντας κλοπές και ληστείες σε βάρος πελατών καταστημάτων της Ρόδου.

 Στους δύο συνιδιοκτήτες καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης (ηλικίας 45 και 46 ετών αντίστοιχα) που φέρονται να είχαν αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στους υπόλοιπους πέντε εργαζόμενους στα καταστήματα των προαναφερόμενων, ηλικίας από 23 έως 47 ετών, επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στο πλαίσιο πολύμηνης και ενδελεχούς συλλογής, επεξεργασίας και αξιολόγησης των ερευνητικών δεδομένων της υπόθεσης.

Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι έχοντας συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με αρχηγούς τους δύο συνιδιοκτήτες, μέλη εργαζομένους  και σερβιτόρες, προέβαιναν στην εκμετάλλευση πελατών-θαμώνων καταστημάτων νυχτερινής διασκέδασης, οι οποίοι είχαν μειωμένη αντίληψη λόγω κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών και τους αφαιρούσαν τραπεζικές κάρτες.

Στη συνέχεια, αφού τους είχαν αποσπάσει με δόλιο τρόπο τους κωδικούς των αφαιρεθεισών καρτών, πραγματοποιούσαν οικονομικές συναλλαγές, χρεώσεις ή  αναλήψεις χρηματικών ποσών.  Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Άκης Μεϊμάρης και Κώστας Γώγος.