Ρόδος-Κλεάνθης: Της έκανε φιλικό… «φροντιστήριο»

Ένα πολύτιμο μάθημα για τις δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει στην προσπάθειά της να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες, ως προς τον τρόπου με τον οποίο θα αντιμετωπιστεί από την πλειοψηφία των ομάδων, πρόσφερε προχθές στη Ρόδο ο Κλεάνθης.

Ταυτόχρονα τόνωσε τη δική του αυτοπεποίθηση ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν, καθώς κέρδισε το χθεσινό φιλικό παιχνίδι του Δημοτικού Σταδίου με 1-0, χάρη στο καταπληκτικό τέρμα του Ατσίδη στο 88’.

 Το παιχνίδι εξελίχθηκε σχεδόν στο ίδιο μοτίβο από την αρχή μέχρι και το τέλος του.

Στο πρώτο μέρος η Ρόδος βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση, κυκλοφόρησε καλά την μπάλα στην προσπάθειά της να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των επιθετικά ακίνδυνων αντιπάλων της (η απουσία των Ευγενικού και Θάνου έβγαζε… μάτι), ωστόσο δεν βρήκε τη σωστή τελική σκέψη και ενέργεια, όταν «πατούσε» στη μεγάλη περιοχή, προκειμένου να έρθει η ευκαιρία και το γκολ. 

 Στην επανάληψη, οι αλλαγές στις οποίες προχώρησαν σταδιακά οι δύο προπονητές, Σάκης Δέδες και Ανδρέας Σταύρου, επηρέασαν τη συνοχή των συνόλων τους, τα «ελάφια» συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο χωρίς όμως να πλησιάζουν προς τα αντίπαλα καρέ με την ίδια συχνότητα και στην ίδια απόσταση μ’ αυτή του πρώτου μέρους (έχασαν, πάντως, δύο τρεις σημαντικές ευκαιρίες), ενώ στο τελευταίο τέταρτο ο Κλεάνθης άρχισε να γίνεται πιο τολμηρός, ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις.

 Εν τέλει, το γκολ που έκρινε το φιλικό ήρθε δύο λεπτά πριν από τη λήξη από στατική φάση. Μετά από εκτέλεσε κόρνερ του ο Αρίφης από τα αριστερά, η μπάλα «κόλλησε» στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, με τον Ατσίδη να νικάει τον Κεφάλα με υπέροχο γυριστό σουτ.

 Σημειώνεται, πως με το σφύριγμα της λήξης απειλήθηκε σύρραξη, όταν ο Μπίσα χτύπησε, πάνω σε διεκδίκηση, τον σκόρερ. Ευτυχώς η ένταση εκτονώθηκε γρήγορα.

 Το παιχνίδι διηύθυνε ο Αυγερινός Κάζας, με βοηθούς τους Γιώργο Σαρρή και Νώντα Λάζο.     

Οι συνθέσεις:

ΡόδοςΡάντζα, Ιμεραλιλάι, Χατζηπέτρος, Σουλάι, Κρητικός, Τριχάκης, Μόσχος, Ρίκκα, Τσουλάκος, Μπίσα, Κόστα.

Έπαιξαν και οι: Κεχαγιόγλου, Κεφάλας, Κιοσέογλου, Δημητριάδης, Καμπούρης, Λαζάρου, Αμπελάς.

Κλεάνθης: Σαμολαδάς, Σιέχ, Χατζηκυριάκος, Κρομμύδας, Σαρίκος, Χαριτάκης, Γιαννίκος, Βουτσινάς, Πελέκης, Παπακωνσταντίνου Α., Μπαούρης.

Έπαιξαν και οι: Μπερετούλης, Ατσίδης, Κορκίδας, Σαΐτης Χ., Ανδρέου, Αρίφης, Φούσα.