Μαγικές Βραδιές Μουσικής στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Μετά από την επίσημη έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου με τους διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από τη Νέα Υόρκη, Adelmo Guidarelli και Stefanos Koroneos, σε ένα πρόγραμμα κωμικής όπερας “Opera Buffa” που παρουσιάστηκε για πρώτη στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Ρόδο με τεράστια επιτυχία και τη δεύτερη συναυλία με το ελληνικό σύνολο φλαμέγκο Caja Secreta,  το οποίο  ενθουσίασε  το κοινό του φεστιβάλ που πλημμύρισε το Παλάτι των Ιπποτών, αλλάζουμε κλίμα και ταξιδεύουμε με ανατολίτικους ρυθμούς!

Στο πλαίσιο του “Ετους Φιλίας Ελλάδος - Αιγύπτου 2018” το Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου  παρουσιάζει ένα   αντιπροσωπευτικό σχήμα από το Κάιρο με επικεφαλής την ταλαντούχα πιανίστρια Eman Shaker σε ένα πρόγραμμα με κλασική και  αραβική μουσική.

Η αρχική σύνθεση του μουσικού συνόλου “Eman Shaker and Friends” που δημιουργήθηκε το 2015 και έχει ως έδρα την Όπερα του Καΐρου, όπου εμφανίζεται συχνά, όπως  και στην Όπερα της Αλεξάνδρειας,       αποτελείται κυρίως από έγχορδα, πνευστά και κρουστά αναλογα με το πρόγμαμμα της συναυλίας.

Για τη συναυλία   στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Ρόδου, εκτος από τους μουσικούς που εκπροσωπούν το σύνολο και προέρχοναται από την ορχήστρα της Όπερας του Καΐρου, επιλέχθηκε  και μια δεξιοτέχνης μουσικός στο αραβικό μουσικό όργανο “Zither” που έχει συγγένεια με το πολύ γνωστό στην Ελλάδα “κανονάκι” για να τιμήσουμε όπως αξίζει  το “Έτος Ελληνο-αιγυπτιακής Φιλίας 2018”.

Το κοινό θα απολαύσει ένα πρόγραμμα με πολύ γνωστές κλασικές συνθέσεις και υπέροχους ήχους αραβικής μουσικής μαζί με “εκπλήξεις” που θα ενθουσιάσουν και το πιο απαιτητικό ακροατήριο.

“Eman Shaker and Friends”
Eman Shaker   piano
Walid Allam  violin
Mourad Heshmat  flute
Noha Elsaqqa  arabic zither

                                                    
Καλλιτεχνική και Γενική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός “Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου”, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  ΔΟΠΑΡ
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού - ΕΟΤ και  της  Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Ουνέσκο.

 

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018
Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη