Ο Ωνάσης «κατατοπίζεται» για τον τουρισμό της Ρόδου

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΠΗ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΝ

Ο Ωνάσης «κατατοπίζεται» διά τον τουρισμόν της Ρόδου
Ποιοί παρέστησαν στο δείπνο του Μίρα-Μάρε και τι έφαγαν-Διατί δεν προσήλθεν ο κ. Νιάρχος-Ο θίασος και οι συνδαιτημόνες κ.λπ.

Προχθές το βράδυ εις το “Μίρα-Μάρε” ο επιχειρηματίας κ. Πατρονικόλας, έδωσε δείπνον προς τιμήν των μεγαλοεφοπλιστών κ.κ. Ωνάση και Νιάρχου, οι οποίοι επεσκέφθησαν ως γνωστόν με τας θαλαμηγούς των την Ρόδον.

Εις το δείπνον παρεκάθησαν η Κα και ο κ. Ωνάσης, η Κα Νιάρχου, η Κα Σαρμπονιέ και ο πρεσβευτής της Γαλλίας, η Γκρέτα Γκάρμπο και ο ιμπρεσσάριος της, ο Νομάρχης κ. Παπακωνσταντίνου, η Κα Πετρίδου και ο Δήμαρχος Ρόδου και η Κα Γελαδάκη και ο Κεντρικός Λιμενάρχης.

Ο κ. Νιάρχος, δεν προσήλθεν εις το δείπνον λόγω αδιαθεσίας.

* * *

Κατά τας μεταμεσονυκτίους ώρας, μετά το δείπνον κατά το οποίον προσεφέρθησαν εκλεκτά φαγητά ελληνικής κουζίνας, οι ομοτράπεζοι ήσαν κατενθουσιασμένοι.

Εις το δείπνον προσεφέρθησαν κατά σειράν: ορντέβρ με λευκό κρασί, ντολμάδες και λαγός με μαύρο κρασί, ψάρια, κοτόπουλο ψητό με πατάτες, γλύκισμα, φρούτα και σαμπάνια και, τέλος, καφές.

Μετά το δείπνον, έφθασαν εκεί και οι ηθοποιοί του θιάσου Σπεράντζας Βρανά και το κέφι έφθασεν εις το ζενίθ.

Ενώ όμως ηθοποιοί εχόρευαν ελληνικούς χορούς η Γκρέτα Γκάρμπο παρηκολούθει απλώς μ’ ένα αινιγματικό χαμόγελο...

* * *

Οι περισσότεροι των συνδαιτημόνων απεχώρησαν μετά την 3ην πρωινή χθες, με άριστες εντυπώσεις για την ατμόσφαιρα του “Μίρα-Μάρε” και οι μονίμως διαμένοντες εις Ρόδον, με εξαίρετες εντυπώσεις για την ευφυΐα του κ. Ωνάση.

Και κάτι μυστικόν: ο κ. Ωνάσης ενδιαφέρεται διά τον Τουρισμό της Ρόδου. Δεν είπε πολλά, ούτε τίποτα το συγκεκριμένον. Απλώς, εις σχετικήν ερώτησιν περιωρίσθη να είπη ότι κατατοπίζεται.

Δεδομένου δε ότι ενώ ο κ. Νιάρχος “κατετοπίσθη” χθες διά το χωρικό που θα ιδρύση εις Ανατολικήν Ρόδον, ο κ. Ωνάσης κατατοπίζεται ενώ φαίνεται ότι  ετοιμάζονται καλύτεραι ακόμη τουριστισκαί ημέραι διά την Ρόδον.

ΚΑΤΗΡΤΙΣΘΗ Η ΟΜΑΣ ΚΩΠΗΛΑΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΑΓΩΝΑΣ
Ως ανεκοινώθη η αποστολή του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου ήτις θα μετάσχη των Πανελληνίων Κωπηλατικώνα αγώνων της 28ης τρέχοντος κατηρτίσθη ως εξής:

Τετράκωπος Μέσων και Ανωτέρων: Α. Κελετζιάν, Ν. Πεζώνης, Α. Κρητικός, Θ. Παπανικολάου και πηδαλιούχος Στ. Τσίκης.

Τετράκωπος αρχαρίων: Λ. Ζωάννου, Μ. Κοντουδιός, Μ. Χριστοδούλου, Μ. Γαλανός και πηδαλιούχος Στ. Τσίκης.

Δίκωπος Ανωτέρων: Ν. Πεζώνης, Α. Κελετζιάν και πηδαλιούχος Στ. Τσίκης.

Δίκωτος Αρχαριών: Ι. Γκόνος, Λεοντής πηδαλιούχος Στ. Τσίκης.
Σκάφ: Α. Κελετζιάν.

Αρχηγός της αποστολής ο κ. Π. Παντελίδης. Συνοδός ο κ. Εμ. Ψαρρός και προπονητής ο αθλητής Αρμενάκ Κελετζιάν.

Τραγικός θάνατος σπογγεμπόρου Καλυμνίου εις Ανατολ. Γερμανίαν
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 11 (του ανταποκριτού μας)- Δι’ επείγοντος τηλεφωνήματος εξ Αθηνών προς τον Σπογγέμπορον κ. Αντώνιον Καλογιάννην, του εγνωστοποιήθη ότι το παρελθόν Σάββατον έξωθεν της Λειψίας της Αν. Γερμανίας ο συμπατριώτης μας Ιωάννης Κυπραίος, σπογγέμπορος, εύρε τραγικόν θάνατον συνεπεία συγκρούσεως του αυτοκινήτου του το οποίον ωδήγει ο ίδιος.

Ο ατυχής νέος όστις ήτο ηλικίας 34 ετών μετεφέρθη εις Νοσοκομείον της Λειψίας όπου υπέκυψε εις τα τραύματά του.

Εξ άλλου χθες ηγγέλθη επισήμως εις τους γονείς του ο θάνατος από τον υιόν των Κώσταν ο οποίος ευρίσκεται εις Παρισίους.
Σ.Ν. ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟΝ
Σήμερον εις το Εθνικόν Στάδιον Ρόδου θα συνεχισθή το Δωδεκανησιακόν Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων Διαγόρα-Φοίβου.

Διαιτητής του αγώνος θα είναι ο κ. Μερκουρίου και επόπται οι κ.κ. Γιωργαλλής, Τσαμπάζης.

Τον αγώνα Β’ Διαγόρα-Β’ Φοίβου θα διαιτητεύσει ο κ. Πιπίνος με επόπτας τους κ.κ. Ασπασίαν Σταμούλην.
Επίσης το πρόγραμμα των αγώνων της Κυριακής έχει ως εξής:

Δωριεύς-ΑΕΠ. Διαιτητής Ξανθός,  επόπται Εξαδάκτυλος, Σταμούλης. Διά τας αναπληρωματικάς διαιτητάς ο Ασπασίας και επόπται οι Γιαννέλης Γεωργαλλής.

ΑΟΝ-Φοίβος διαιτητής Δοξόπουλος επόπτες Σπανός Μερκουρίου. Διά τας αναπληρωματικάς διαιτητής, Σταμούλης επόπται Τσαμπάζης, Γιαννέλης.