Σε τρεις κατηγορίες τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Την προκήρυξη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, τα οποία θα διοργανώσει την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η ΕΠΣΔ.

 Η Επιτροπή Καλλιέργειας και Ανάπτυξης προβλέπει τη διεξαγωγή τουρνουά στις ηλικιακές κατηγορίας Κ-12 (γεννηθέντες 2007-2008), Κ-10 (2009-2010) και Κ-8 (2011-2012), στα οποία ο κάθε αναγνωρισμένος σύλλογος έχει το δικαίωμα να κατεβάσει δύο ομάδες ανά κατηγορία, με την προϋπόθεση πως θα είναι εντελώς ανεξάρτητες η μία από την άλλη και θα αγωνίζονται σε διαφορετικό όμιλο και χωρίς να ανταλλάξουν ποδοσφαιριστές.

 Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την 1η Οκτωβρίου.

 Οι ποδοσφαιριστές των ομάδων Κ-12 θα αγωνίζονται με επίσημο Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας ή με προσωρινό δελτίο που εκδίδει η ΕΠΣΔ, ενώ των υπόλοιπων με πιστοποιητικό γέννησης που θα φέρει θεωρημένη φωτογραφία.

 Εξυπακούεται, πως όλα τα παιδιά οφείλουν να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και τα σωματεία να έχουν στη διάθεσή τους τις απαραίτητες καταστάσεις υγείας.

 Οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν προπονητή κάτοχο διπλώματος κατηγορίας τουλάχιστον UEFA C’. 

 Σημειώνεται, πως φέτος οι κανόνες που αφορούν στη συμμετοχή των ομάδων στις αναπτυξιακές διοργανώσεις γίνεται πιο αυστηροί, ώστε να αποφευχθούν, στο μέτρο του δυνατού, φαινόμενα ασυνέπειας.

 Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη, οι αγώνες θα διεξάγονται ως επί το πλείστον τα Σαββατοκύριακα και η κάθε ομάδα θα έχει το δικαίωμα να δηλώσει κόλλημα μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της σεζόν, με την προϋπόθεση πως θα το καταθέσει εγγράφως, τρεις μέρες πριν από τη διεξαγωγή της αγωνιστικής. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει τις κυρώσεις του ΚΑΠ.

 Επιπλέον, ξεκαθαρίζεται πως θα τιμωρούνται αυστηρά οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές και οι γονείς που θα επιδείξουν ανάρμοστη συμπεριφορά, κατά περίπτωση ακόμα και με αποβολή από τη διοργάνωση. 

Η δομή των πρωταθλημάτων

 Κ-12

 Διάρκεια αγώνα 60 λεπτά 30΄+30΄(πεντάλεπτη ανάπαυλα). Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 9Χ9 -8 +1 θα είναι το μισό του γηπέδου με κανονικές διαστάσεις 50Χ60. Οι εστίες θα είναι 5μ. μήκος και 2 μέτρα ύψος με δίχτυα. Στο Φ.Α. θα αναγράφονται 18 ποδοσφαιριστές, εννέα (9) τακτικοί και (9) αναπληρωματικοί οι οποίοι και οι εννέα έχουν το δικαίωμα να αγωνισθούν σαν αλλαγή. Μέγεθος μπάλας Νο 4.

 Κ-10

  Διάρκεια αγώνα 50 λεπτά (25+25), με πεντάλεπτη ανάπαυλα. Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 8Χ8 – 7+1 οι αγώνες θα διεξάγονται στο γήπεδο με διαστάσεις 35Χ55 (μικρότερο, δηλαδή από το μισό ενός κανονικού γηπέδου). Οι εστίες του γηπέδου θα είναι διαστάσεων 3μ μήκος και 2 μ. ύψος. Στο Φ.Α. αναγράφονται μέχρι δέκα οκτώ ποδοσφαιριστές,  οχτώ (8) τακτικοί και δέκα (10) αναπληρωματικοί οι οποίοι και οι δέκα έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν ως αλλαγή. Μέγεθος μπάλας Νο 4.

 Κ-8

 Διάρκεια αγώνα 40’ (20+20), πεντάλεπτη ανάπαυλα. Οι αγώνες θα διεξάγονται στο γήπεδο με διαστάσεις 30Χ40. Το γήπεδο διεξαγωγής των αγώνων 7Χ7 -6+1 Μέγεθος μπάλας Νο 4.