Συστηματική υποβάθμιση της Ρόδου και της Δωδεκανήσου

Συστηματική υποβάθμιση της Ρόδου και της Δωδεκανήσου

Συστηματική υποβάθμιση της Ρόδου και της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1901 ΦΟΡΕΣ

Καταγγελία του συλλόγου υπαλλήλων της περιφέρειας

Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την πρωτοφανή ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι αναπληρωτές της ειδικής εκπαίδευσης και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού στα Δωδεκάνησα, που αναγκάζονται να ταξιδεύουν στη Σύρο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά της πρόσληψής τους, ο σύλλογος υπαλλήλων περιφερειακών ενοτήτων Δωδεκανήσου (περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η πολιτεία οφείλει να ενεργήσει άμεσα ώστε να αποτρέψει την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται από τις υπηρεσίες της έδρας στη Σύρο.

Μάλιστα ο σύλλογος κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες και για συστηματική υποβάθμιση της Ρόδου αλλά και της Δωδεκανήσου γενικότερα, ζητώντας να επιστρέψουν οι υπηρεσίες που μεταφέρθηκαν στη Σύρο.
Η ανακοίνωση του ΣΥΠΝΑΠΕΔ αναφέρει τα εξής: «Δυστυχώς υφιστάμεθα τις συνέπειες σφαλμάτων των πολιτικών επιλογών των Δωδεκανησίων που 10 χρόνια τώρα, δεν έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν τη συστηματική υποβάθμιση της Ρόδου και εν γένει της Δωδεκανήσου καταντώντας την συνειδητά επαρχείο της Σύρου.

Πολιτικές σκοπιμότητες και μόνο, κάποιας παλαιότερης εποχής που όλοι γνωρίζουμε, οδήγησαν στην «αρπαγή» της έδρας! Επιτέλους ας σεβαστεί ο μικρός τον μεγάλο. Γιατί να επιμένουμε να έχει ένας μικρός τόπος, μεγάλα προνόμια χωρίς να υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία και δεδομένα για να συμβαίνει αυτό ενώ αντιθέτως όλα τα δεδομένα να συνηγορούν στον ορισμό της Ρόδου ως έδρα της Περιφέρειας;

Πουθενά στην Ελλάδα δεν υπάρχει έδρα Περιφέρειας σε μικρότερο αστικό κέντρο, παρά μόνο στο Νότιο Αιγαίο. Είναι η μόνη Περιφέρεια που ενώ η κατά πολύ μεγαλύτερη πόλη (6 φορές) πληροί όλα τα κριτήρια, η έδρα της βρίσκεται σε μικρότερη πόλη!!

Γιατί στη Σύρο δεν βρίσκεται μόνο η Έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εκεί μετακόμισαν και οι έδρες της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, Πυροσβεστικής, της Στρατολογίας (δεν υπάρχει καν τέτοια υπηρεσία στα Δωδεκάνησα πλέον όπου όμως βρίσκεται το 61% των στρατευσίμων της Περιφέρειας), Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης (ενώ στη Ρόδο βρίσκεται το 40% των μαθητών), Δικαστήρια (το Πρωτοδικείο Σύρου βγάζει αποτελέσματα εκλογών για τη Δωδεκάνησο), Διαχειριστική αρχή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων (ΕΥΔ), Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.α.

Δυστυχώς, πολλές από αυτές τις υπηρεσίες έχουν επιτελικό και αποφασιστικό ρόλο, σχεδιάζουν δηλαδή το μέλλον της Δωδεκανήσου εξ αποστάσεως, χωρίς πραγματική πρόσβαση και επαφή με τα προβλήματα καθώς μεσολαβεί η δυσκολία μετακίνησης από τη Σύρο στα νησιά των Δωδεκανήσων. Δεν πρέπει λοιπόν να μας φαίνονται παράδοξα τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών.

Όσοι πολίτες της Δωδεκανήσου χρειάζονται πρόσβαση σε μια από αυτές τις υπηρεσίες πρέπει να αντιμετωπίσουν το κόστος μετάβασης αλλά και τη δυσκολία του ταξιδιού που τον χειμώνα μπορεί να διαρκέσει και εβδομάδες.
Επομένως δεν αρκεί πλέον η ακαδημαϊκή θέαση των αυθαιρεσιών και διακρίσεων εις βάρος των πολιτών της Δωδεκανήσου.

Όλοι μαζί οι Δωδεκανήσιοι μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Όταν το άδικο γίνεται νόμος, τότε η γενική διαμαρτυρία δίκαιης διεκδίκησης είναι υποχρέωση όλων. Επιτέλους να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να τερματιστεί αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ταλαιπωρίας, αλλά και τιμωρίας των πολιτών της Δωδεκανήσου:
• Να επιστρέψει στη Ρόδο το στρατολογικό γραφείο
• Να επιστρέψουν στη Ρόδο οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας)
• Να επιστρέψει στη Ρόδο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση
• Να επιστρέψει στη Ρόδο η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση

Όλοι μαζί, γιατί το μέλλον των νησιών μας, το μέλλον της Δωδεκανήσου είναι, και πρέπει να είναι, πέρα και πάνω από κόμματα, παρατάξεις και προσωπικές φιλοδοξίες.
Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολιτικούς της Δωδεκανήσου βουλευτές και αυτοδιοικητικούς όλων των κομμάτων και παρατάξεων, όταν καλούνται να τοποθετηθούν ή να ψηφίσουν, καλούνται με το επίθετό τους και το όνομα της περιοχής που γεωγραφικά εκπροσωπούν.

Να αποδεικνύουν αυτό που λέει το πολίτευμα ότι είναι βουλευτές και αυτοδιοικητικοί μίας γεωγραφικής περιοχής και όχι ενός κόμματος ή μιας παράταξης. Να σέβονται και να τηρούν τις προβλέψεις του πολιτεύματος και τους κανονισμούς της Βουλής και των συλλογικών οργάνων».

Για τους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, οι εκπρόσωποί τους:
• ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΚΙΚΑΣ – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΓΕΝΗΣ – Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΡΗΣ – Γενικός Γραμματέας Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΡΕΝΕΣΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΣΥΠΝΑΠΕΔ
• ΜΙΧΑΗΛ ΛΥΡΙΣΤΗΣ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ - Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι. – Αντιπρόεδρος Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ
• ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Μέλος του ΣΥΠΝΑΠΕΔ - Αιρετός εκπρόσωπος εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων της Π.Ν.Αι. – Πρόεδρος ΣΥΜΗΔΥΔ.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο