Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Τα λάθη στους πίνακες αναπληρωτών τελειωμό δεν έχουν

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Α ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:

Πριν από μερικές ημέρες το υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να αλλάξει τους πίνακες προσληφθέντων εκπαιδευτικών αφού περιοχές όπως Ηράκλειο Κρήτης, Πειραιάς, Χίος, Οινούσσες, Ψαρά, Ανατ. Θεσσαλονίκης, κ.α. δεν περιλήφθηκαν μέσα σε αυτούς.

Πολύ συνάδελφοι λοιπόν ενώ μπήκαν στο το καράβι για να μεταβούν στο νομό πρόσληψης τους, πληροφορηθήκαν την ύπαρξη νέων πινάκων οι οποίοι αναιρούσαν τους παλιότερους. Πολλοί από αυτούς έπρεπε να γυρίσουν πίσω και να μεταβούν σε άλλη περιοχή της Ελλάδος.

Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι θα επαναληφθεί αφού το υπουργείο παιδείας προανήγγειλε αλλαγές στις κατηγορίες των σχολείων.

Θα πρέπει να πάψει αυτή η απαράδεκτη προχειρότητα των υπηρεσιών του υπουργείου παιδείας στο μείζονα ζήτημα προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού τη στιγμή που όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι αναπληρωτές συνάδελφοι είναι αυτοί που έχουν στηρίξει τι σχολικές μου μονάδες και κυρίως της δικιάς μας δύσκολης περιοχής.

Το υπουργείο παιδείας θα πρέπει να προβεί σε άμεσους διορισμούς μόνιμους διορισμούς όπως έχει υποσχεθεί πολλές φορές.

Διαφορετικά το υπουργείο παιδείας να διενεργεί προσλήψεις αναπληρωτών συναδέρφων σε μια (1) φάση, στις αρχές κάθε Σεπτέμβρη ώστε όλες τις σχολικές μονάδες να λειτουργούν με το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό, και τα σχολεία να μην ταλαιπωρούνται χωρίς προσωπικό ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα.