Θέμης Καλαμάτας: «Κάτω τα χέρια από τον Διοικητή του Α.Τ. Ρόδου»

Το ήθος, αξία και την ακεραιότητα, ως άνθρωπος και ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, εξάρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου, με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τα ζωύφια στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. Ευθύμιος Καλαμάτας, με την ανακοίνωση του «ζητά από όλους να σταματήσουν τον πόλεμο ενάντια σε έναν άνθρωπο που αξίζει όσο όλοι οι υπόλοιποι Αξιωματικοί μαζί  εδώ κάτω στο Αιγαίο» και εξηγεί τις συνθήκες διοίκηση στη συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία και ο ίδιος έχει υπηρετήσει.

Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής:

«Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα που έλαβαν χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν την περιγραφόμενη σε αυτά "κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια" του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου ως Πρόεδρος της Ενώσεως Αξιωματικών του Νοτίου Αιγαίου που γνωρίζω όσο κανείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασκούντες Διοίκηση Αξιωματικοί στο Νότιο Αιγαίο αλλά και σε όλη την Ελλάδα καλώ όλους να σταματήσουν τον  πόλεμο ενάντια σ’ έναν άνθρωπο που αξίζει όσο όλοι οι υπόλοιποι Αξιωματικοί μαζί εδώ κάτω στο Αιγαίο.

Στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και Διοικητή του Α. Τ Ρόδου, Γιάννη Τσακιράκη.

Υπήρξα Διοικητής του Α. Τ Ρόδου πριν 6 χρόνια. Τα κρατητήρια είναι το μεγάλο αγκάθι για την Διοίκηση, απ την στιγμή που αναγκαζόμαστε να φιλοξενούμε 60 και 80 πολλές φορές κρατουμένους. Τι να κάνει δηλαδή ο Διοικητής; Υπήρξαν ψύλλοι λένε ενδεχομένως κάποιες αναφορές Συναδέλφων.

Ο Διοικητής όταν έχει μέσα κρατουμένους πως να κάνει την απολύμανση ταυτόχρονα με την ώρα της Αναφοράς του Συναδέλφου; Μίλησα με τον Διοικητή του Τμήματος Ρόδου. Κάνει απολύμανση όπως όλοι μας  στον συντομότερο χρόνο,  αφού καταφέρει να αδειάσουν τα κρατητήρια από κρατουμένους. Είναι λογικό, είναι η μόνη Υπηρεσιακή λύση.

Ο Γιάννης Τσακιράκης είναι ένας σπάνιος και ηθικός άνθρωπος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τον αρρωστήσει ούτε να σπιλώσει το όνομα του. Πέρασε πολλές αδικίες στον Υπηρεσιακό του βίο και βγήκε νικητής μιας και η αλήθεια πάντα λάμπει στο τέλος. Αυτή την φορά όμως δεν θα επιτρέψουμε να ανοίξει πληγή στην καρδιά του Διοικητή από άδικη στεναχώρια.

Είναι ο 2ος σε Αρχαιότητα Αξιωματικός της Α Δωδεκανήσου. Είναι ο 1ος σε χαρακτήρα Αξιωματικός απ όλους μας. Κάτω τα χέρια λοιπόν απ τον Διοικητή και όλα να τα βλέπουμε με συλλογική ευθύνη και με αίσθημα δικαίου  όπως βροντοφωνάζω 20 ολόκληρα χρόνια ως ο παλαιότερος πλέον σε έτη Διοίκησης  επιχειρησιακός Αξιωματικός των μάχιμων Υπηρεσιών και ως Αξιωματικός της Ευθύνης, της Ενότητας και της Δικαίας κρίσεως.

Ευθύμιος Ι. Καλαμάτας

Πρόεδρος»